VELIKA KLADUŠA: STOP – Narod vas prati!

Povodom nastavka blokade rada Općinskog vijeća Velika Kladuša, a u skladu sa članom 14., stav 1 Poslovnika Općinskog vijeća, Predsjedavajuća izdaje slijedeću

OBAVIJEST ZA JAVNOST

U medijima toliko najavljivana i spomenuta sjednica Vijeća, koja se je po zaključku Kolegija trebala sazvati za 07.05.2015. godine, neće se održati iz razloga što načelnik Općine Edin Behrić, kao i Služba za stručne i zajedničke poslove nije pripremila, a to znači kopirala materijale koji su trebali biti na dnevnom redu pomenute sjednice i koji su trebali biti dostavljeni vijećnicima.

Nakon nekoliko urgencija sekretaru vijeća Azri Tahirović o rokovima za dostavu materijala, usmenim putem sam obaviještena da materijali za tu sjednicu nisu spremni. Zatražila sam i pismeno očitovanje koje, do dana izdavanja ove Obavijesti, nisam dobila.

Ovim činom započela je nova „blokada“ rada Općinskog vijeća koju smo imali priliku vidjeti nakon što je prvi put pokrenuta Inicijativa za smjenu NAČELNIKA OPĆINE.

Obzirom na javna negodovanja i istupe Kluba SDA, DNZ BIH, Mješovitog kluba A-SDA i nezavisne vijećnice Aida Alibegić, zatim Nezavisnog kluba vijećnika, kojeg čine Sead Okanović, Adnana Rizvić i Zlatan Holić, o važnosti materijala koje moramo razmatrati, a istovremeno izbjegavajući SMJENU Načelnika Općine Edina Behrića, pozivam ih na odgovornost prema građanima i aktivno učešće u radu predstavničkog tijela jer su tu ne samo da primaju „paušal“ već i da daju doprinos razvoju naše zajednice.

Nadam se da će shvatiti važnost održavanja sjednica Općinskog vijeća i da će, koristeći svoje čvrste veze s Načelnikom Općine Edinom Behrićem utjecati na to da se isti „napokon“ drži zakona, Statuta i Ustava na koji se tako često poziva.

                                                                                                                                                                                                  PREDSJEDAVAJUĆA VIJEĆA

                                                                                        Edina Abdić Pleho s.r.