REAGIRANJE PREDSJEDNIŠTVA LABURISTIČKE STRANKE

Povodom neviđene medijske kampanje protiv Laburističke stranke BiH, Predsjedništvo stranke upućuje

                       REAGIRANJE

Ovjerom Laburističke stranke BiH za Lokalne izbore 2016 otpočela je „dirigirana“ medijska kampanja protiv Laburističke stranke i njenih kandidata.

U cilju istinitog informiranja javnosti, ističemo da je Laburistička stranka BiH registrirana 2014. godine, a da je, na općim izborima održanim iste godine, postala parlamentarna stranka u Bosni i Hercegovini, te da troje zastupnika ove stranke časno obnašaju svoju dužnost poslanika u Zastupničkom domu i Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, te u Skupštini USK-a.

Liste kandidata za sve nivoe vlasti formiraju se sukladno Statutu i odlukama organa Stranke, poštujući princip „jedan član – jedan glas“, čime smo postali jedina Stranka u Bosni i Hercegovini koja djeluje na principu demokracije.

Prijedlogom i odabirom kandidata za liste Laburističke stranke za Općinska vijeća i Načelnike Općina Cazin i Velika Kladuša pogodili smo u CENTAR problema bosansko-hercegovačkog društva.

Da je naša procjena bila točna pokazuje upravo „prašina“ koja se digla nakon ovjere kandidatskih lista.

Energija koju su uložili „naredbodavci“ i „ naručitelji“ ove hajke imaju za cilj da nas poraze prije nego je zvanično kampanja i počela, što pokazuje broj TV emisija, TV i radio priloga, izjava, članaka u printanim i elektronskim medijima, koji pokušavaju stvoriti nemir i destabilizirati naše kandidate samo zato, jer upozoravamo na sustavno uništavanje našeg kraja, masovno iseljavanje stanovništva, na bijedu, nezaposlenost i siromaštvo.

Da, mi smo pogodili u CENTAR, jer smo tu i jer ŽELIMO, MOŽEMO i HOĆEMO stvoriti ambijent u kojem ljudi žele ostati i u koji će se željeti vratiti!

Predsjedništvo Laburističke stranke BiH oštro osuđuje način na koji su se „mediji“ odredili prema nama, kao parlamentarnoj stranci u BiH, pogodujući „pojedincima“, koji se plaše izborne utrke i izborne volje građana Velike Kladuše.

                                                                                                                         Predsjednica Laburista BiH

                                                                                                                          Elvira Abdić Jelenović