Zbog novca, sigurnost građana u drugom planu !!!! (VIDEO)

Zbog novca kojeg smo dobili za rješavanje migrantskih kriza i zbog namjere da ga podijelimo između sebe, najodgovorniji u BiH stali su na čelo razgradnje države, ne preuzimajući od najgrubljih metoda oduzimanja temeljnih prava građana općina Velika Kladuša, prava na lokalnu samoupravu.

Vijeće ministara je palo na testu četverogodišnjeg procesa upravljanja u BiH neprovođenjem reformske agende za period 2015-2018., Sve gorim i težinom ozračjem u kojem masa nezaposlenih i egzistencijalno ugroženih očekuje samo radno mjesto.

Prazna državna kasa bila je dovoljan povod za hvatanje u kolo onih najoodgovornijih s onim društveno najneprihvatljivijim.

Od javnosti se želi sakriti da su takozvane nevladine udruge u stvarnosti “stranačke” tvorevine kroz koje se mimo državnih institucija ubrizgava novac, sve pod krinkom humanosti I brige za stradale.

Na fb stranicama tih istih „nevladinih“ udruga mogu se naći čudni nacivi, parole i linkovi koji podsjećaju na sve više nego na brigu o jadnim i siromašnim.

Gotovo patološka borba za smještaj migranata na prag EU može biti motivirana samo novcem.

Novac koji nelegalnim kanalima preko domaćih dušebrižnika stiže u BiH služi za nelegalno prebacivanje migranata u EU, te njihovim „dogovorenim“ hvatanjem, a zatim vraćanjem u većem broju nego ih je izišlo.

Trgovina na “crno”, bilo ljudima, bilo robom, ne poznaje granice. Ona je u drugom planu bacila očiti obračun Vijeća ministara s Europskom unijom i susjednim imenom Republikom Hrvtaskom.

Sve teže se otrgnuti dojmu da se konstitutivnost naroda u BiH dokazuje i potvrđuje na “slučaju” migrantske krize i da novac namjenjuje nužnim potrebama migranata završava u rukama onih koji s tu krizu prouzročili.

Nažalost, ljudske nesreće uvijek služe ljudima s manjinskim ljudskim ljudskostima i morala je da se obogate, pa i pod cijenom ugrožavanjem sigurnosti vlastite djece i sugrađana.

Jedan od zaključaka Kolegija OV Velika Kladuša bio je poziv istražnim organima da provedu akciju otkrivanja nelegalnog protoka novca u BiH.

Zatraženo je od Institucije BiH pismeno očitovanje na Zaključke OV Velike Kladuše usvojene na tematskoj sjednici, održanoj 19.06.2018.godine.

Detaljnije o migrantskoj krizi, nefunkciniranju Institucija BiH, uskraćenim pravima građana, izgovor u nastavku …… ..

Elvira Abdić – Jelenović

Velika Kladuša, 26.07.2018.godine