Zbog novca, sigurnost građana u drugom planu !!!! (VIDEO)

Zbog novca kojeg su dobili za rješavanje migrantske krize i zbog namjere da ga podijele izmedju sebe, najodgovorniji u BiH stali su na čelo razgradnje države, ne prežući od najgrubljih metoda oduzimanja temeljnih prava građana općine Velika Kladuša, prava na lokalnu samoupravu.

Vijeće ministara je palo na testu četverogodišnjeg upravljanja procesima u BiH neprovođenjem reformske  agende za period 2015-2018., sve gorim i težim ozračjem u kojem masa nezaposlenih i egzistencijalno ugroženih  očekuje samo radno mjesto.

Prazna državna kasa bila je dovoljan povod za hvatanje u kolo onih najoodgovornijih s onim društveno najneprihvatljivijim.

Od javnosti se želi sakriti da su takozvane nevladine udruge u stvarnosti “stranačke” tvorevine kroz koje se mimo državnih institucija ubrizgava novac, sve pod krinkom humanosti I brige za stradale.

Na fb stranicama tih istih “nevladinih” udruga mogu se naći čudni nazivi, parole i linkovi koji podsjećaju na sve vise nego na brigu o jadnim i siromašnim.

Gotovo patološka borba za smještaj migranata na prag EU može biti motivirana samo novcem.

Novac koji nelegalnim kanalima preko domaćih dušebrižnika stiže u BiH služi  za nelegalno prebacivanje migranata u EU, te njihovim “dogovorenim” hvatanjem, a zatim vraćanjem u  većem broju nego ih je izišlo.

Trgovina na “crno”, bilo ljudima, bilo robom, ne poznaje granice. Ona je u drugi plan bacila očiti obračun Vijeća ministara s Europskom unijom i susjednom nam Republikom Hrvtaskom.

Sve teže se otrgnuti dojmu da se konstitutivnost naroda u BiH dokazuje i potvrđuje na “slučaju” migrantske krize i da novac namjenjen nužnim potrebama migranata završava u rukama onih koji s tu krizu prouzročili.

Nažalost, ljudske nesreće uvijek posluže ljudima s manjkom ljudskosti i morala da se obogate, pa i pod cijenu ugrožavanja sigurnosti vlastite djece i sugrađana.

Jedan od zaključaka Kolegija OV Velika Kladuša  bio je  poziv istražnim organima da provedu akciju otkrivanja nelegalnog protoka novca u BiH.

Zatraženo je od Institucija BiH pismeno očitovanje na Zaključke OV Velike Kladuše usvojene na tematskoj sjednici, održanoj 19.06.2018.godine.

 

Detaljnije o migrantskoj krizi, nefunkciniranju Institucija BiH, uskraćenim pravima građana, poslušajte u nastavku……..

Elvira Abdić – Jelenović

Velika Kladuša, 26.07.2018.godine

 

Predhodni

Slijedeći