Zastupnici na tezgi, pravilo ili navika!

Vlada Mustafe Ružnića odavno nema većinu u Skupštini USK-a. Preciznije, gotovo da od usvajanja Budžeta za 2019.godinu oko ničeg nije bilo konsenzusa, a svjedoci smo da NIŠTA na polju ekonomskog razvoja nije učinjeno.

Podsjetimo, koncem 2018.godine tu je Vladu podržalo 16 zastupnika i to:

A SDA – POMAK = 8

SDP = 4

SBB = 2

NB = 1

NAŠA STRANKA = 1

Rezultati pogubne politike navedenih stranaka su tu!

Posljednjih mjeseci svjedočimo nadmenom pripovjedanju lidera Naroda i Pravde koji, kao što vidimo iz navedenog, uopće NEMA zastupnika u Skupštini USK-a ali se s vremena na vrijeme pojavljuje u ulozi spastitelja potonule nam države s ciljem skretanja pozornosti na sebe i uobičajno  političko „mlaćenje praznom slamom“.

Da nije jedini u iznalaženju „jeftinih“ izlazaka iz ponora u koji su nas doveli, govori i sveprisutni pohod na Veliku Kladušu od strane kreatora propale koalicije POMAK. Njima je do sijela, molitvi, praznih obećanja, obilježavanja obljetnica, načelnih susreta, raspodjele grantova, večera, kafa, otprilike do svega gdje ne treba pretjerano misliti i raditi.

Istovremeno, građani USK-a proživljavaju duboku krizu izazvanu neradom, nesposobnošću i općim nesnalaženjem Vlade Mustafe Ružnića ali i neradom „svite“ koja je zauzela pozicije na platnoj listi Budžeta USK-a.

Ljudima interesno i ideološki okupljenim oko Vlade USK-a je došlo do grla. Svjesni da na raspolaganju imaju vrijeme  do 31.03., do kad im traje privremeno financiranje, „razletili“ su se po Kantonu. Više se ne zna tko kome više obećava, tko koga za što vrbuje, tko kome što nudi i tko sve za sebe ne misli da je najbitniji.

Zajedničko im je da NE RADE ništa na razvoju USK-a i općina iz kojih dolaze i da nas KOŠTAJU svaki mjesec po raznim osnovama preko 500.000 KM.

Toliko o transparentnosti i zabrinutosti za „javni“ novac!

Toliko o Vladi i zastupnicima na tezgi!

 

Predsjednica Laburista BiH

Elvira Abdić Jelenović, mag.ing.aedif.

 

Dana, 17.02.2021.