ZASTUPNICA ELMA ĐOGIĆ PODNIJELA PRIJAVU PROTIV IRFANA ČENGIĆA ZBOG DISKRIMINACIJE OPĆINE VELIKE KLADUŠE!

Članovi komisije za lokalnu samoupravu Zastupničkog doma Parlamenta FBiH dana 10. 02. 2020. godine, kao što je svima poznato, boravili su u radnoj posjeti Unsko-sanskom kantonu.

Zastupnik Irfan Čengić,  (SDP BIH), u svojstvu Predsjednika Komisije za lokalnu samoupravu PD PFBIH, koji je predsjedavao radnim sastancima, je izjavio da je uskratio poziv Fikretu Abdiću, načelniku Općine Velika Kladuša  i njegovoj administraciji na sastanak Vlade USK, načelnika i parlamentarne komisije te da je protokol prekršio „svjesno“.

Isti nije samo prekršio protokol, nego je prevario i obmanuo kompletnu administraciju Općine Velika Kladuša i samim tim pokazao izrazitu neodgovornost i neozbiljnost u svom radu kao izabranog zvaničnika u Parlamentu FBiH te direktno diskriminirao građane Općine Velika Kladuša što predstavlja kršenje prava koja su zagarantirana Ustavom Bosne I Hercegovine.

Zastupnica Laburističke stranke BiH Elma Đogić je zbog ovakvog odnosa podnijela prijavu protiv zastupnika Irfana Čengića (SDP BIH) prema Etičkoj komisiji Parlamenta FBiH u kojoj se traži da se provedete postupak ispitivanja zloupotrebe pozicije Predsjednika komisije za lokalnu samoupravu, te da se u skladu sa  odredbama o Etičkom kodeksu izabranih zvaničnika u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH,  izrekne  jedna od mjera,  a to su ukor, javni ukor ili novčana kazna.

O ishodu prijave javnost će biti blagovremeno obaviještena.

PR Laburisti BiH