Zamjenica predsjedavajućeg sazvala sjednicu OV-a za četvrtak, 16. decembar

Nakon upozorenja koje je stiglo od strane Federalnog ministarstva pravde kojim se vijećnici Općinskog vijeća Velika Kladuša pozvaju na uredno vršenje svojih dužnosti i obaveza, a nastavno na sva prethodna dešavanja koja su rezultirala neodržavanjem sjednica i blokadom rada Vijeća, Zamjenica predsjedavajućeg Emina Ćehić, sazvala je VII redovnu sjednicu OV za četvrtak, 16. decembar, s početkom u 11:00 h.

Sazivu sjednice prethodili su sastanci predstavnika svih Klubova vijećnika (22. i 23. novembar) koji su imali za cilj iznalaženje rješenja kojim bi se prekinula blokada rada Vijeća, međutim isti su bili okončani bez dogovora. Nakon povrata pečata, 24. novembra, predviđen je bio i sastanak na kojem se trebao razmotriti način nastavka zasjedanja Vijeća ali kako se na istom pojavio samo Klub Laburista, sastanak nije održan.

Još jedan neuspjeli pokušaj približavanja mišljenja okarakterisao je i sjednicu Kolegija, koja 06. decembra nije održana zbog nedstatka kvoruma. Istoj su prisustvovali samo predstavnici Kluba Laburista, Naše stranke i Nezavisnih vijećnika.

Imajući u vidu da Općinsko vijeće ne zasijeda redovno već skoro pola godine i ne tretira materijale koji su od velike važnosti za lokalnu zajednicu, te uzimajući u obzir da se bliži kraj kalendarske godine, vrijeme kada se trebaju tretirati važni dokumenti bez kojih Općinski organ uprave ne može funkcionisati, sazivanje i održavanje sjednice je jedino logično rješenje koje se nameće u ovom trenutku.

Zamjenica predsjedavajućeg Općinskog vijeća pozvala je vijećnike da se odazovu sjednici, te u skladu sa svojim političkim načelima učestvuju i odlučuju u njenom radu.