„Visoka delegacija u posjet groblju/mezarju BiH industrije!“

 

Dolazak „probošnjačkih“ lidera u Veliku Kladušu, bilo u vrijeme izborne kampanje ili nekim drugim povodom, trebamo gledati kao posjet visoke delegacije grobljima i mezarlucima bosansko-hercegovačke industrije.

U slučaju posjete Velikoj Kladuši radi se o posjeti „visoke delegacije“razrušenom Agrokomercu, Sanitexu, Grupex-u, Kladušnici i „novoformiranim“ poduzećima nastalim na tekovinama nekadašnjeg nositelja razvoja naše Općine.

Njihov je osnovni životni i politički zadatak  braniti pustoš koju su prouzročili, „ šlepati “ se  uz tuđe rezultate, tuđa postignuća i pobjede, uključivo i one iz proteklog rata. Sve što je radnička klasa, a kasnije i oni koji su dali svoj život, zdravlje, mladost za budućnost BiH, imaju od njih su prazne priče, parole i aplauz.

Neznanje, nepismenost ili društveno prihvatljiv stil ponašanja zvaničnih vlasti učinio je da kroz vlastitu medijsku promociju pruže nedvojbenu javnu podršku utaji poreznih i javnih davanja.

Neshvatljivo, osim ako ne gledamo kroz njihovu prizmu i definiciju napretka u kojoj se otvoreno uništava, krade, špijunira, podvaljuje, instruira, progoni i laže.

Pod „navodnim“ zalaganjem za bolju Bosnu i Hercegovinu, dopuštajući da nikad do kraja ne zaživi kao Država, nesebično su se založili za izgradnju režimskog sistema u kojem su ovladali svim sferama našeg društva.

Na toj isprobanoj „matrici“  decenijama ubiru velike novce na ime plaća, naknada i privilegija koje neizostavno idu s položajem.  Upravo je taj novac motiv domaćim poslušnicima da im pomognu u posljednjem udarcu koji namjeravaju zadati Velikoj Kladuši.

Naravno, besramno i s radošću bi podijelili naše rezultate kao plijen i ostavili ponovno pustoš kao znak prepoznatljivosti ujedinjene probošnjačke politike i njihovih sposobnosti uz budno oko domaćih poslušnika, srčanih podanika i udbinih otpadnika.

S toga i ne treba čuditi njihovo negiranje pozitivnih procesa započetih u Velikoj Kladuši jer rad, rezultati rada, zapošljavanje, proizvodnja, tržište, napredak, zadovoljni i sretni ljudi nisu nikad bili predmet  njihovih razmišljanja niti političkog i životnog opredjeljenja.

Imajmo to na umu u nedjelju 15.11.2020. i odlučimo da je dosta!

 

 

Predsjednica Laburista BiH

Elvira Abdić Jeelenović, mag.aedif.

 

Dana, 04.11.2020.