VIJEST DANA : BABO POMIRIO KRAJIŠNIKE!!!!

Bosansko-hercegovački političari se 20 godina takmiče tko će biti taj koji će ponijeti „medalju“ mirenja Krajšnika. Nema toga što nisu uradili da bi se Narod pomirio. Bilo je tu mirenja svake vrste od kojih moramo izdvojiti mirenje sa razrušenim Agrokomercom,s uništenim radnim mjestima, s opljačkanom privatnom i državnom imovinom, s raznim nespojivim ustupcima i pogodnostima politički nedodirljivih stavova. Bilo je tu svega!

Možda se najviše prašine diglo kada je Fikret Abdić izišao iz zatvora i ušetao na tlo Bosne i Hercegovine. Narod se slio sa svih strana, posjećivao mjesta na kojima je krajški Babo govorio, dijelio svoja razmišljanja i stavove oko svih gore nabrojanih „projekata mirenja“, pozivajući na rad, rad i samo rad.

Vrlo teška tema za već ustaljenu političku i radnu praksu u BiH i signal za one koji ne bi htjeli raditi drugačije do krasti i uništavati da se Babo mora ušutkati.

Na sjednici Skupštine Udruge za zaštitu nezaposlenih dioničara Agrokomerca došlo je 27.000 građana željnih radnog mjesta. Postoji dokumentacija o tom događaju, nezapamćenom na tlu BiH, potpisane izjave o prisustvu kako jednog dana ne bi od nekud osvanuli novi pisci, profesori i doktori koji će svoj naučno – znanstveni rad zasnivati na tom događaju.

Babo je predstavio i Edina Behrića, mladića neopterećenog prošlošću, željnog dokazivanja, rada, učenja i stvaranja ( bar se tad tako odredio ). Ni kriv ni dužan Edin Behrić postao je meta medijskih napada lokalnih portala, čaršijskih ogovaranja i motiv za pisanje Udruge logoraša pod pokroviteljstvom nekadašnje političke oligarhije koja je obnašala vlast u Velikoj Kladuši.

Brzinom munje otišlo je pismo Županijskom sudu u Karlovcu, a potom u Rijeci da se zabrani dolazak Fikreta Abdića u Veliku Kladušu ( njegov rodni grad ) jer će to vratiti stare rane kao što ih je vratio „babin kandidat „ za Načelnika općine Velika Kladuša samim tim što je pobijedio.

Otišlo je pismo CIK-u – prigovor lokalnog SDA, da se ponište izbori u Velikoj Kladuši, da se poništi kandidatura Edina Behrića jer ima podršku Fikreta Abdića. Naravno, Bosna i Hercegovina je u nekim segmentima, zahvaljujući MZ, daleko nadmašila Hrvatsku, pa tako nije bilo moguće izvršiti pritisak na CIK kao što je bilo moguće izvršiti pritisak na sutkinju izvršenja u Županijskom sudu u Rijeci.

Nevjerovatna borba, napadi, kritike….. Zanimljiva politička Platforma i vrlo promjenljiva. Iznenadili su čak i sebe jer samo 2 godine kasnije, ta ista SDA , zajedno sa već pomenutim Udrugama, svim sredstvima štiti ni manje ni više nego „Babinog kandidata“, Edina Behrića. Bez obzira što su ga uzeli pod svoje za samo malo pljuvanja po narodu koji je glasao za njega a da ga nije ni poznavao, pokazao nam je da „novac“ može sve.

Pokazao nam je da imati „obraz“ i „karakter“ je neprocijenjiva vrijednost, a tek imati stav nešto što mnogi nikada neće doseći.

Tako je Edin „hraknuo“ na kladuški narod, potcijenio „kladušku velikodušnost“ i odlučio da u svakoj poštenoj kladuškoj kući ostane upamćen kao „bajro baba“!

U svemu, važna je konstatacija da su se političke partije u Velikoj Kladuši ujedinile protiv Laburističke stranke, da su se ujedinile oko sprječavanja svakog pokušaja razvoja naše Općine, da su se ujedinile protiv izgradnje proizvodno-prerađivačkih kapaciteta u Šumatcu i da su napokon priznale da nisu bile u stanju prihvatiti ništa zajedničko osim „babinog Načelnika“ ali tek što je prihvatio njihovu rušilačku politiku!

Pa, sad ne recite da nije Babo taj koji je nakon 20 godina pomirio Krajšnike?!

                                                                                                                                              PR Laburisti BiH

Velika Kladuša, 18.12.2014. godine