(VIDEO) ŠTA JE SA BUDŽETOM UNSKO-SANSKOG KANTONA?

Nalazimo se u privremenom financiranju. Nacrt Budžeta Unsko-sanskog kantona nije na pomolu!

Premijer i njegova Vlada suviše su zauzeti sa održavanjem sjela po mjesnim zajednicama Velike Kladuše prezentirajući „novi POMAK“ koji bi trebao donijeti prosperitet Unsko-sanskog kantona, kojim Ružnić „vlada“ od 2018. godine.

Da paradoks Ružnićeve vladavine bude još veći, valja se prisjetiti njegovog žurnog Zahtjeva za preispitivanje ustavnosti proglašenog Budžeta Općine Velika Kladuša za 2020. godinu, dok za to vrijeme isti troši kantonalni Budžet po vlastitom odabiru, kršeći zakone i Ustave ove države bez ikakvih posljedica.

I dok općinski vijećnici stranaka koje čine vlast Unsko-sanskog kantona (A SDA, SDP BIH i Naša Stranka), „prosijače“ sredstva sa Općinskog Budžeta za sanaciju osnovnih škola, koje su u nadležnosti SDP-ovog ministra u Vladi Mustafe Ružnića, Načelnik Općine Velika Kladuša je, sukladno Zakonom propisanom roku Vijeću uputio Nacrt Budžeta Općine Velika Kladuša, koji će isti razmatrati na zakazanoj sjednici 18. februara 2021. godine.

Jasno je da općinska vlast donosi propise u skladu sa zakonom i Ustavom, no postavlja se pitanje TKO će uputiti ZAHTJEV ZA PREISPITIVANJE ZAKONITOSTI (NE)RADA MUSTAFE RUŽNIĆA I NJEGOVE VLADE?!

Edina Abdić Pleho

Zastupnica u Skupštini USK