(VIDEO) RVK INTERVJU – Elvira Abdić Jelenović: Uradili smo puno, uradit ćemo više!

Lako je pričati o demokratizaciji društva, o stvaranju boljeg ambijenta za život i rad, o odlasku mladih iz BiH, o stopi nezaposlenosti.

Lako je pričati i graditi političku platformu na kritiziranju tuđeg rada, tuđih rezultata i na analizi tuđih prijedloga, rješenja i projekata, a pri tom ne nuditi ništa konkretno, ništa opipljivo, ništa nalik na „akciju“ koja bi trebala i morala dati odgovor na sve probleme o kojima pričaju.

Međutim, razina vlasti koju obnašamo ili u njoj participiramo, obvezuje nas na činjenje i provođenje u praksi politika koje zagovaramo i za koje se zalažemo.

Laburistička stranka BiH je jasno stavila do znanja svima da će politički okršaj voditi djelima i rezultatima rada od kojih izdvajamo i sve ono što je Komisija za prostorno planiranje, mjesne zajednice, komunalne poslove i ekologiju pri Općinskom vijeću Velika Kladuša, u suradnji s Općinskom službom za prostorno planiranje i komunalne djelatnosti i javnim poduzećem Komunalije, uradila.

Svjesni smo da je pred nama još puno posla u kojem se moraju ispraviti decenijske pogreške kako u radu tako i u praksama koje su svjesno ili nesvjesno usvojene kao pravilo, a u suštini su u suprotnosti s važećim zakonima.

Na ovom političkom i društveno-ekonomskom zadatku nemamo konkurenciju. Potencijalni konkurenti su kroz proteklo vrijeme od 23 godine pokazali koliko mogu, znaju i hoće raditi, pa i u situaciji kad su imali bilo 2/3 većinu u Općinskom vijeću, bilo natpolovičnu većinu u Skupštini USK-a ili su obnašali vlast na nivou Federacije BiH i BiH.

Svaki komentar o njihovom radu je suvišan!