(VIDEO) Rasim Kantarević Bivši poslovni objekti Agrokomerca pretvoreni u opasne deponije

Već duži niz godina, uz suglasnost Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, radi se na otuđivanju i obezvređivanju imovine Agrokomerca na način da se na poslovnim objektima. razmješetenim po naseljima Općine Velika Kladuša i Cazina, demontiraju metalni dijelovi konstrukcije, prodaju u staro željezo čime se poslovna okolina pretvara u opasnu deponiju sa ostacima građevinskog materijala, među kojem je najopasniji dio staklena vuna.

Agrokomerc je u fazi svog razvojnog programa, prvi na ovim prostorima, predstavio koncept ravnomjernog razvoja grada i sela, tako što je svoje poslovne objekte gradio po naseljima Općine Velika Kladuša, kao i drugih općina, vodeći računa da izgrađeni poslovni objekti svojim izgledom i proizvodnim programom ne narušavaju ekološki izgled sredina koje su razvijali.

Kroz te projekte na sve smo računali, ali nikako na to da će jednom doći vlast koja će na silu uzeti radničku imovinu, a nakon toga je demolirati i uništavati bez ikakve odgovornosti i grižnje savjesti za nastalu štetu.

Video u prilogu