(VIDEO) RASIM KANATREVIĆ – Televizija USK-a JAVNI SERVIS ILI PRIVATNA…

U skladu s članom 190 Poslovnika o radu Skupštine USK, postavljam pitanje Premijeru i Vladi USK, uz slijedeće obrazloženje i molim pismeni odgovor.

Već više godina u kontunuitetu JP RTV USK prilikom izvještavanja iz općina Unsko sanskog kantona zapostavlja vijesti iz Velike Kladuše ili bolje rečeno prikuplja i objavljuje neprovjerene i politički motivirane informacije kojima se ova Općina, namjerno želi prikazati kao manje vrijedan i negativan prostor za život a sve u cilju kako bi se široj bosanskohercegovačkoj javnosti skrenula pažnja s pravog problema i prikrila višegodišnja pljačka društvene i radničke imovine u ovoj lokalnoj zajednici.

Diskriminacijski trend izvještavanja i cenzuriranja priloga s područja Općine Velika Kladuša posebno je intenzivan nakon implementiranih rezultata Lokalnih izbora 2016 godine, kada se iz samo Direktoru poznatih razloga ne objavljuju prilozi koji su vezani za rad Općinskog Načelnika u Velikoj Kladuši.

Još kad se tome doda, da je Direktor ovog medija, u razgovoru sa direktorom JP Radio Velika Kladuša izjavio da, dok je on direktor televizije, Fikret Abdić, izabrani Načelnik Općine Velika Kladuša, neće na njegovu televiziju.

Gospodina Mustafića treba podsjetiti da se ovdje radi o javnom a ne privatnom preduzeću koje je na budžetu USK, i to što je on direktor te televizije istovremeno ne znači da je to “njegova” televizija, kao što ni Općina Velika Kladuša nije samo Fikretova Općina.

Moje pitanje Vladi USK, glasi: Koji su uzroci diskriminirajućeg odnosa JP RTV USK naspram Velike Kladuše i njenih građana?

I isto tako tražim od Vlade USK da se oglasi po pitanju ove neprofesionalne izjave direktora JP RTV USK, te koje će mjere poduzeti kako bi se Općina Velika Kladuša stavila u ravnopravan položaj sa ostalim Općinama našeg kantona, a po pitanju televizijskih priloga

Više u video prilogu;

{youtube}aS7KJkEcGwo&feature=youtu.be{/youtube}