(VIDEO) MIRVET BEGANOVIĆ: INICIJATIVA ZA IZRADU NOVE SORTNE LISTE POLJOPRIVREDNOG BILJA I SJEMENA ZA BOSNU I HERCEGOVINU!

Nezadovoljan ne dostavljanjem odgovora na pitanje do kud se došlo do formiranja novog registra sortne liste poljoprivrednog bilja i sjemena za nivo Federacije BIH, Mirvet Beganović zatražio je održavanje tematske sjednice Doma naroda Parlamenta F BIH, te kompletnu Informaciju o stanju u poljoprivredi Federacije BIH, koja se trebala tretirati na dnevnom redu predmetne sjednice.

Tematska sjednica trebala se održati prije početka sjetvene sezone, a u organizaciji iste, trebali su učestvovati Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva F BIH i Odbor za poljoprivredu Doma naroda F BIH.

Kako sjednica nije realizirana u predloženom roku, Mirvet Beganović podnio je Inicijativu za izradu nove sortne liste poljoprivrednog bilja i sjemena za Bosnu i Hercegovinu, koja bi imala za cilj usklađenje predmetnih sorti za nivoe Federacije BIH i Republike Srpske, te olakšicu za sve poljoprivredne proizvođače u BIH.

Više u video u prilogu…