(VIDEO) MEKTIĆU, SAMO RADI SVOJ POSAO,PUNO NAS KOŠTAŠ

Nastavno na press konferenciju državnog ministra za sigurnost u dijelu koji se odnosi na Veliku Kladušu i Odluku načelnika općine Fikreta Abdića o izmještanju izbjeglica iz gradskog parka ulažemo slijedeći demantij

LABURISTIČKA STRANKA BiH JE PUTEM svojih zastupnika u Parlamentu Federacije,  u Skupštine USK i u općinskom vijeću gotovo 6 mjeseci uporno pozivala Vijeće ministara, Ministarstvo sigurnosti BiH i ostale nadležne institucije da u skladu sa svojim zakonskim i ustavnim obavezama riješe problem migranata u općini Velika Kladuša.

Niti na jedan pisani zahtjev, urgenciju, prijedlog, Inicijativu NISMO DOBILI ODGOVOR. To dovoljno govori o radu Ministarstva sigurnosti, njenog ministra ali i ostalih Institucija.

Činjenica je da Vijeće ministra BiH nije ozbiljno razmotrilo ovaj problem, da nisu imali stav niti plan rješavanja i da im je trebalo više od 4 mjeseca da uopće dođu na USK, gdje su obišli samo Bihać. Pa i danas, nakon 4 dana od posjete USK-om kantonu nemaju ništa osim priče i uvreda na račun onih koji obavljaju svoju ljudsku i građansku dužnost.

Nakon povrjeđenog ega Ministra sigurnosti i suočavanja s vlastitim neradom,  uzeo je sebi za pravo da tumači ovlasti općinskog načelnika, da vrijeđa građane općine Velika Kladuša tumačeči nam „što smijemo, a što ne smijemo“, nazivajući nas lažovima i istovremeno prijeteći kako je ista situacija u Velikoj Kladuši i u Hercegovačko Neretvanskoj Županiji i da će Sipa raditi svoj posao.

Opisujući mjesto gdje su migranti preseljeni iz gradskog parka, navodeći da se radi o livadi na kojoj je trava do pasa i na kojoj nema osnovnih higijenskih uvjeta, naglašavamo da niko iz Ministarstva nije ni došao, niti pokazao interes da se u to uključi. Predlažemo da pogleda prilog N1, Al Jazeere, HRT-a i ostalih tv kuća koji su taj dan snimale direktni prilog i nakon tog uputi javnu ispriku Načelniku općine Velika Kladuša i njenim građanima.

U prilog demantiranja izjave da se među migrantima nalazi sama beba od 8 mjeseci , objavljujemo video snimku sukoba migranata u gradskom parku.

Na kraju demantija još jednom apeliramo na sve Institicije u BiH i njene odgovorne ljude da prestanu s političkom promidžbom, neutemeljenim optužbama i pričom, te da se ozbiljno uhvate u koštac s problemom „ migranata“ i pospremanjem haosa kojeg su uzrokovali svojim neradom.  

Velika Kladuša, 19. 05. 2018. godine

VIDEO U PRILOGU:

PR Laburisti BiH