(VIDEO) MEG PROJEKT, prednosti i mane.

Na 6. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Općine Velika Kladuša, između ostalog, razmatran je Prijedlog Ugovora o pružanju vodnih usluga na području Općine u okviru MEG projekta kojeg financira Vlada Švicarske, a provodi UNDP u suradnji s jedinicom lokalne samouprave.

Sastavni dio Ugovora je „Metodologija za određivanje cijene vodoopskrbe i odvodnje otpadnih voda“ što se u javnosti pokušavalo prezentirati kao poskupljenje vode, iako to u suštini nije.

Radi pravilnog i istinitog informiranja javnosti, objavljujemo izlaganje predsjednice Kluba Laburista BiH u Općinskom vijeću u kojem se osvrnula na najbitnije točke Ugovora kao i dijelove priloga koji su sastavni dio Ugovora.

Na kraju, Općinsko vijeće je dalo suglasnost Načelniku općine da potpiše Ugovor o pružanju javnih vodnih usluga na području Općine uz Zaključak Kluba Laburista koji glasi:

Procedura usvajanja prijedloga metodologije za određivanje cijene vodoopskrbe i odvodnje otpadnih voda na nivou JLS provesti nakon što JKP VIK dostavi analizu postojećeg stanja u poduzeću, Program rada i Prijedlog sanacije gubitaka na vodovodnoj mreži.

Nakon što Općinsko vijeće razmotri dostavljena akta, JKP VIK predložit će eventualno novu cijenu usluga vodoopskrbe i odvodnje otpadnih voda izračunate prema usvojenoj metodologiji koju će Općinsko vijeće tretirati i donijeti odgovarajuću odluku.

Usvojeni Zaključak je postao sastavni dio Ugovora o pružanju javnih vodnih usluga na području Općine.

Više u video prilogu:

{youtube}xTYSKhSPr3s&t=8s{/youtube}

PR Laburisti BiH