(VIDEO) PRVA REDOVNA SJEDNICA OV VELIKA KLADUŠA ODRŽANA 22.12.2016.

Umjesto rada na 1.sjednici OV vijećnici su odabrali nerad. Što drugo mogu učiniti stranke i ljudi koji nas više od 20 godina vuku u propast, ali konstantno uz frazu “za dobro Velike Kladuše”.

Suvišno je analizirati razloge, pogotovo jer je sve bilo dio scenarija koji se brižljivo pripremao od dana održavanja konstituirajuće sjednice do danas. Koliko energije za gušenje i negiranje izborne volje građana Velike Kladuše?!

Da nam se nisu dogodili Izbori 2016, pobjeda načelnika Fikreta Abdića, 13 vijećnika Laburista u Općinskom vijeću, mnogi ne bi saznali koliki je savez protiv nas, kolika mašinerija uperena u jednu Općinu, u jednu stranku, u jednog čovjeka.

Mnogi ne bi spoznali da je savez nekad vladajućeg DNZ-a i SDA postojao oduvijek. Da su upravo oni, raspodjelom vlasti, podijelili općinske resurse, uništili proizvodnju, uhljebili sebe, svoje ljubavnice, kumove, prijatelje i rodbinu.

Možemo nabrajati u nedogled listajući IZVJEŠĆE o utvrđenom stanju u organu uprave općine Velika Kladuša, uvezanih 218 stranica političke sramote dvojca SDA, DNZ i njihovih pobočnika A-SDA, KSPP, Pokrenimo Kladušu, koji bi učinili sve samo da do javne prezentacije ne dođe.

To je pravi razlog ne prihvaćanja dnevnog reda današnje sjednice!

SNIMAK SA CIJELE SJEDNICE U PRILOGU…

PR Laburisti BiH