VELIKA KLADUŠA: PREDSJEDNIŠTO OO LABURISTA BIH VELIKA KLADUŠA ODRŽALO PROŠIRENU SJEDNICU

Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća, zakazana za 1. decembar 2016. godine, prilika je da se okonča implementacija rezultata Lokalnih izbora 2016. Davanjem svečane izjave, vijećnici kojima je dodijeljen mandat preuzet će svoju dužnost i time steći uvjete za odabir predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg Općinskog vijeća.

Tim povodom, 29. novembra 2016. godine predsjedništvo Općinske organizacije održalo je sjednicu u proširenom sastavu, kojoj su prisustvovali vijećnici mandatnog perioda 2012-2016, novoizabrani vijećnici, te ekonomski strateg stranke, Općinski načelnik, gospodin Fikret Abdić.

Osim konstituirajuće sjednice Općinskog vijeća Velika Kladuša, aktivnosti Općinske organizacije usmjereni su na organizaciju i održavanje izvještajne Skupštine OO Laburista BiH Velika Kladuša planirane za 28. decembar 2016. godine.

Proširena sjednica bila je prilika da se članovi ove organizacije upoznaju i sa dosadašnjim aktivnostima Općinske organizacije, kao i aktivnostima ekonomskog stratega stranke, Općinskog načelnika, Fikreta Abdića.

„Mjesne zajednice su kao prioritet definirane u programu Laburističke stranke, pa su i aktivnosti održavanja sjednica savjeta velikokladuških mjesnih zajednica bile prioritet Kabineta načelnika. Sjednice, koje su do sada odžane pokazale su da je odnos Općinskog organa uprave bio maćehinski, te da su iste bile prepuštene same sebi, što je nedopustivo. Kako su naši članovi podružnica, djelimično povezani sa članstvom u savjetu mjesnih zajednica, potrebno je istima pružiti podršku i aktivnije se uključiti u rad mjesne zajednice. Život se odvija u mjesnim zajednicama. Prosperitetnija i bolja budućnost je moguća, ako damo svoj doprinos. Zajedništvo i rad jedina su garancija da ćemo biti uspješni na tom putu“, istakao je ekonomski strateg stranke, Općinski načelnik, gospodin Fikret Abdić.

S ciljem upoznavanja članstva o svim aktivnostima, koje su obilježile razdoblje od objave izbornih rezultata do danas, predstavljen je Klub vijećnika Laburističke stranke BIH (Klub Laburista BiH), koji će djelovati u Općinskom vijeću u narednih četiri godine. Za predsjednicu Kluba imenovana je Elvira Abdić Jelenović, dok je za njenog zamjenika imenovan Emir Delić.

Laburistička stranka BiH, za poziciju predsjedavajućeg Općinskog vijeća kandidirala je prof. Fikreta Bašića.

SLIKE SA SASTANKA MOŽETE POGLEDATI NA NAŠOJ FACEBOOK STRANICI 

PR LABURISTA BIH