(VIDEO) VELIKA KLADUŠA “KAO NIČIJA ZEMLJA” !

Dok Vlada Federacije BiH, na čelu sa premijerom, ocjenjuje svoj prošlogodišnji rad u superlativima, obrazlažući “uspjehe” u rješavanju pitanja reformske agende, građani gotovo nikako da osjete navedene uspjehe i sve česće se odlučuju da napuste ovu zemlju.

Delegati Laburističke stranke BIH u Domu naroda Parlamenta F BIH su učestalo upozoravali na tzv. uspjehe premijera i njegovog tima, time sto su napominjali iste da rade poslove iz svoje nadležnosti, a za dobrobit svih građana ovog entiteta.

Umjesto toga, ova Vlada, kao ni prethodne druge, izbjegla je učiniti ono sto je od koristi građana, a posebno građana Velike Kladuše i to:

– implementirati dvije presude Ustavnog suda Federacije BiH za priznavanje prava pripadnicima i porodicama poginulih pripadnika Narodne Odbrane Autonomne pokrajine Zapadna Bosna,

– zaštita imovine Agrokomerca d.d. i rješavanje pitanja vlasništva radnicima i dioničarima ovog poduzeća, – rješavanje statusa izbjeglih i raseljenih i donošenje programa za njihov povratak,

Više pogledajte u video prilogu …

 

 

 

 

 

 

 

 

{youtube}_pAxuVao-U4{/youtube}