Uzdajmo se u „istraživačko“ novinarstvo!!!

Prodaja imovine Agrokomerca putem Općinskog suda u Velikoj Kladuši je POSLJEDICA dugogodišnje politike stranaka u F BiH i na USK-u koja se ogleda u odredbama Zakona o gospodarskim društvima ( s 12 izmjena i dopuna do „novog“ zakona 2015 ), Zakona o privatiaciji poduzeća ( s 14 izmjena i dopuna), Zakona o početnoj bilanci stanja poduzeća i banaka, Zakona o vlasničko-pravnim odnosima…….

Pravna nesigurnost pogodovala je „podobnima“ iz svih sfera političkog i javnog života BiH ali je od svega najopasnije uključivanje sudova i sudija u procese u kojima su trebali biti samo glas razuma.

Osmislili su za sebe model „ROTACIJE“ u zbrajanju i stjecanju radnog staža kako bi ovladali pozicijama sa kojih se pripremaju zadati završni udarac, upravo, onima koji jedini nisu odustali.

Kako bismo razumjeli provaliju u koju su nas doveli, morali bi izlistati imena zastupnika u Parlamentima Federacije BiH, imena ministara u Vladama F BiH kao predlagatelja zakona u periodu od 1996. – 2015. kada su se Zakoni donosili bez kaznenih odredbi, bez mišljenja Pravobraniteljstva, bez usaglašavanja s ostalim zakonima, nerijetko suprotni Ustavu, prečesto po zahtjevima i inicijativi raznih lobija.

Uzdajmo se u buđenje „neovisnog i istraživačkog“ novinarstva prije nego svi napustimo ovaj Svijet i prije nego se još nepravdi i kršenja ljudskih prava počini nad nedužnima.

Uzdajmo se i nadajmo se da će „napokon“ strah podleći ljudskosti i da će prave ljudske i moralne vrijednosti izboriti bitku protiv neukih, primitivnih, isključivih i osvetnički nastrojenih umova.

Danas se ti i takvi igraju pravednika, glumeći pravdu, zakonitost, borbu protiv korupcije čineći zlo Bosni i Hercegovini i njenim sugrađanima. Velika Kladuša to proživljava već po treći put!

Ta oprobana i otrcana „matrica“ kojom se želi sakriti decenijska pljačka i već okorjeli lopovi i kriminalci nastaje uvijek na istom mjestu, od istih ljudi, odnosno njihovih potomaka, ostavljajući dojam o vječitim poslušnicima režima koji nas, očigledno, nije napustio.

Ti i takvi, što se igraju s pravom i pravdom, morali su bar jednom u natrag 25 -30 godina „zamijetiti“ kako su oni koje je narod birao izglasavali Zakone po potrebi političkih moćnika i na taj način obespravili ogromnu masu ljudi, uglavnom radničke klase.

Morali bi, ako ništa, bar zaviriti u rad svojih prethodnika i izvući pouku!

Video u prilogu …….

Datum: 13.07.2020.

Predsjednica Laburista BiH

Elvira Abdić Jelenović, mag.aedif.