Usvojena Informacija o radu Općinskog načelnika na izradi i realizaciji strategije

Predsjedništvo Laburističke stranke BiH,na sjednici održanoj, 15.07.2021., razmatralo je i usvojilo Informaciju o radu i aktivnostima Općinskog načelnika na izradi i realizaciji strategije razvoja Općine Velika Kladuša za period 2021-2031 i niza dokumenata koji otvaraju proces izrade i realizacije Startegije za navedeni period, a koja bi se trebala nači na jednoj od narednih sjednica Općinskog vijeća.

Analizirajući medijske, propagadne i druge napade na Stranku i izabrane zvaničnike, Predsjedništvo osuđuje političko djelovanje koje ima za cilj rušenje Velike Kladuše. Djelovanje koje je okrenuto prema smjenama, opozivima i razrješenjima nema za cilj napredak zajednice u kojoj živimo.

Takvo i slično djelovanje nasilno je prekinulo mandat Laburističke stranke tijekom 2020. godine i dovelo do blokade rada Općinskog organa uprave i javnih poduzeća.

Općinsko vijeće Velike Kladuše u novom sazivu konstituirano 14. januara 2021. godine što predstavlja kratak vremenski period  za kvalitetnu analizu rada institucija vlasti na Općini Velika Kladuša.

U trenutku kad se Bosna i Hercegovina  suočava s nedostatkom vakcina za adekvatno suzbijanje pandemije izazvane Covidom-19, s privrednim sektorom na koljenima, s masovnim odlaskom radno sposobnog stanovništva, medijska zastupljenost populista oko nezadovoljstva demokratski izabranim zvaničnikom jedne općine predstavlja apsurd države u kojoj živimo.

Predsjedništvo Laburističke stranke BiH zaključilo je da će Informaciju o radu i aktivnostima Općinskog načelnika na izradi i realizaciji Strategije razvoja Općine za period 2021-2031 prezentirati ostalim strukturama stranke, s ciljem upoznavanja svih članova i simpatizera sa aktivnostima koje su provedene u periodu 2016-2019. Aktivnosti učinjene u tom periodu stvorile su pretpostavke za otvaranje procesa izrade Strategija razvoja, kojom će se dugoročno omogućiti razvoj sredine u kojoj živimo.

 

PR LABURISTI BIH