UDRUŽENI MEDIJSKO-PROPAGANDNI POTHVAT

Svakom slobodnomislećem čovjeku teško je razumjeti mržnju kojom, pod okriljem vlasti i Institucija BiH, mediji i njihovi naredbodavci obasipaju Kladušu, Kladuščane, Laburiste i Fikreta Abdića.

Orkestrirani napad već nalikuje na udruženi medijsko-propagandni pothvat u kojem se bezrezervno uključuju bošnjačke asocijacije u BiH i regiji, domaća – budžetska i vanbudžetska ovisna udruženja, grupe i pojedinci koji se „vječno“ traže bilo na političkoj, ekonomskoj ili društvenoj sceni.

Naravno, da je pogodno tlo za sijanje mržnje, straha, netrpeljivosti i govora mržnje stvoreno višedecenijskom politikom nacionalističkih stranaka, ali i prešutnim odobravanjem stranaka koje nisu imale nacionalni predznak, kao ni dosljednost ideologiji koju su, bar u izbornim ciklusima, promovirali.

Mora se imati u vidu da u Bosni i Hercegovini, do osnivanja Laburističke stranke BiH 2014. godine, ljevica nije ni postojala. Stranke koje su se smatrale lijevima ili su imale oznake lijevih, izdale su prvo svoja načela, a potom birače i simpatizere koji su tražili samo spas. Kvazi „ljevica“ je spas od politike koja nas je sve zajedno odvela u ponor, našla u sprezi s nacionalnim strankama, trgujući uvjerenjima građana, brinući se samo za vlastiti opstanak i udomljavanje stranačkih kadrova. Analiza njihovog decenijskog rada, zalaganja u Parlamentima, javnim istupima, koalicionim sporazumima, zakonskim rješenjima, odlukama na svim nivoima vlasti i politika koju su provodili i provode, potvrđuje ovu tezu.

Ne može se ne primijetiti da su vjetrovi na političkoj sceni BiH, nakon Presude hrvatskim časnicima u Hagu, promijenili smjer, brzinu i intenzitet. Presuda je bila povod za politički obračun i iskazivanje višedecenijski skrivene netrpeljivosti kako među političkim strankama, tako i prema njihovim predstavnicima. Kako se sve to odražava na „narod“ možemo samo pretpostaviti. Uglavnom, gomila nečeg, što teško možemo nazvati nekim imenom, nadvila se nad nama i pritišće nas ovisno tko gdje ili kom puku pripada.

U izbornim godinama očekivan je stampedo na  političke organizacije kao što je Laburistička stranka, jer narušavamo ustaljeni ritam pljačke i prekidamo niz višedecenijske demagogije „starih“ političkih vukova, prerušenih u „nezavisne“ igrače. U suštini, radi se o „vezanim“ ljudima i „uvezanim“ organizacijama s usvojenim planom uništenja svega što  nalikuje na RAD, RED, DISCIPLINU, PROGRES i BOLJI ŽIVOT.

Sve to danas ŽIVI u Velikoj Kladuši, ŽIVI u Laburističkoj stranci Bosne i Hercegovine, ŽIVI u ljudima koji nas podržavaju, bodre i vjeruju da, upravo, MLADI, PERSPEKTIVNI I NEOPTEREĆENI LJUDI zajedno sa onima koji ZNAJU, MOGU I HOĆE raditi za dobrobit zajednice su jedina garancija uspjehu.

Naravno, da oni koji su desetljećima samo otimali, pljačkali, siromašili, obezvrijedili, omalovažavali i pričali bajke i neistine nemaju drugog izbora već nas napadati, blatiti, vrijeđati, sotonizirati i vezati nas za događaje kojima ni na koji način nismo sudjelovali. Oni su ujedinjeni u nastojanju da LAŽI o proteklom ratu plasiraju na sve moguće načine, jer bez tih LAŽI nema ni njihovih „izmišljenih“ zasluga, nema ni na prečac „dobivenih“ priznanja, nema ni „nezasluženih“ privilegija i visokih primanja. 

Zahvaljujući toj sprezi i novcu koji se ubrizgava u razne portale, anonimne profile na društvenim mrežama, plaćene emisije, pa i u serijale TV kuća poznatim po izrazito lošim programskim shemama, lošom opremom, dugogodišnjim financijskim dubiozama, gostima i sugovornicima koji su svoj radni i životni vijek protratili služeći vladajućima, mijenjajući iskaze, izjave, pa i političke stranke kao čarape,  osmišljen je  organizirani medijsko-propagandni pothvat protiv Laburističke stranke.

Obračun s Laburističkom strankom otkriva pravu istinu o Bosni i Hercegovini, političarima i „čudnim“ likovima koji je vode, ali i o povijesti (istoriji)  koju su režirali i servirali građanima i budućim naraštajima.

Ali, kako kažu naši stari „ničija nije gorila do zore“!

 ELVIRA ABDIĆ JELENOVIĆ

Predsjednica Laburističke stranke BiH

Velika Kladuša, 24.02.2018.