U vrtlogu predizbornih, izbornih i postizbornih laži!

Dok se bosansko-hercegovačkoj javnosti serviraju lažne i šokantne vijesti o navodnoj bolesti, pa smrti Fikreta Abdića, lansirane iz izbornog stožera zajedničkog kandidata probošnjačkih stranaka za Načelnika općine Velika Kladuša, zaboravilo se da je prošao 18.11.!!!!

Naime, u mnoštvu dezinformacija i dirigiranih medijskih napada na Laburističku stranku, njene kadrove, a naročito na aktualnog i budućeg Načelnika općine Velika Kladuša, Fikreta Abdića, izostala je „spektakularna“ informacija o stanju provedene istrage i eventualnom podizanju optužnce protiv osumnjičenih.

Podsjećanja radi,  Vrhovni sud Federacije BiH dao je krajnji rok za dovršetak istrage, upravo  18.11., što bi značilo da je Tužiteljstvo USK-a imalo 5 mjeseci vremena da se odredi o izjavama svjedoka – uposlenika Organa uprave Velika Kladuša, protukandidata za Načelnika općine i članovima koalicije koja ga je podržala, u spektakularno najavljenoj akciji MREŽA.

U suštini, akcija MREŽA predstavlja izbornu platformu „probošnjačkih“ stranaka predvođenih SDA-om za podršku  kandidatu SDP-a!

Koliko je taj montirani politički progon Fikreta Abdića bio značajan liderima „probošnjačkih“ stranaka najbolje govore njihove izjave u javnosti tokom i nakon izbora.

Usporedba gubitka izbora za SDA u Sarajevu s navodnim vodstvom kandidata SDP-a u Velikoj Kladuši savršen je primjer interesne koalicije s jednokratnom upotrebom u kojoj politički neidentificiran i nadasve iskompleksiran lik nestaje sa scene, a najveća stranka u Bošnjaka likuje zbog vjećnika više u OV.

Unatoč svemu, ostaje pitanje, što s MREŽOM?

Što s lansiranom laži o privremenom puštanju Fikreta Abdića iz pritvora?

Što s lansiranom laži o navodnoj bolesti, a potom smrti Fikreta Abdića?

Što s lažnim izjavama kreatora ovog politički montiranog procesa?

Što je s optužnicom?

Sad kad smo pobjedili na općini Velika Kladuša ostaje da vidimo kako će se razvijati politička trakavica u kojoj Sud, Tužiteljstvo, prvi u Bošnjaka i njihova potrčkala, smišljaju nove laži i prevare s namjerom političke eliminacije kadrova Laburističke stranke.

 

Predsjednica Laburista BiH

Elvira Abdić Jelenović, mag.aedif.

Dana, 19.11.2020.