TIŠINA MIRIŠE NA PREVARU

Senzacionalno hapšenje u pratnji režimskih TV kuća, raznih portala, novinara i pisaca po narudžbi koje se dogodilo 18.06.2020., te  VIJEST o ukidanju Rješenja o pritvoru Fikretu Abdiću za koju smo saznali 04.08.2020.  razlikuju se kao  NEBO i ZEMLJA!

U rasponu tih suprotnosti kriju se ogromne mogućnosti u kreiranju novih podvala od strane režisera ovog političko-interesnog pothvata.

Ako uzmemo u obzir činjenicu da je Vrhovn sud zajedao 29.07., da su mediji uvijek „promtno“ vladali svm informacijama pa tako i ovom, logično se nameće pitanje „što se događalo u 5 dana sveopće tišine?“

Što se to „bitno“ dogodilo kad zatvor u Bihaću nije odmah pustio Fikreta Abdića na slobodu?

Ako smo nešto naučili iz prošlosti onda bez velikog napora  možemo „namirisati“ prevaru. Ona se krije u malim, na oko beznačajnim, znakovima usađenim u ponašanja deformiranih bića u ulozi političkih moćnika, krojača ljudskih sudbina. Ponekad je dovoljno obratiti pažnju na njihove istupe, konstatacije i planove upravo u trenutcima donošenja, za nas važnih, odluka.

Za ovu prigodu izdvajam citat iz intervjua prvog u Bošnjaka koji nam može dati odgovor na panične i protuzakonite postupke režisera interesno-političkog pothvata nad Fikretom Abdićem i Laburistima, a glasi : „ Poseban akcenat ćemo, naravno, staviti na povratak načelničke pozicije u Srebrenici, na izbore u Mostaru, Velikoj Kladuši i Brčkom.“

Nimalo manje nisu važne izjave vezane uz rješavanje uređenja Travnika po, sad već čuvenom, Mostarskom modelu ali je sasvim sigurno redosljed važnosti pobrojanih gradova i općina vrijedan povijesne analize događaja u kojima je zajednički nazivnik PREVARA!

Dok traje NARUČENA i DOGOVORENA tišina svake vrste, iz svih tabora, sa svih pregovaračkih pozicija, u svim interesnim skupinama i svim „KUSURIMA“ uzdajmo se u svoju pamet, strpljenje i hrabrost. Ako ništa drugo, sačuvat ćemo pamet i dostojanstvo, vrijednosti koje u svijetu beznađa, nacionalne opterećenosti, pa i sebičnosti, znači pravo malo bogatstvo.

Politika ustupaka, kompromisa, političke i ljudske razmjene, koju desetljećima upražnjavaju politički moćnici, uništila je svaku nadu i vjeru u bolju i svjetliju budućnost. Ništa novo osim što  ostaje gorka spoznaja da je Fikret Abdić od 29.07.2020.godine trebao biti na slobodi, a NIJE !!!

Povijest se ponavlja!

Predsjednica Laburista BiH
Elvira Abdić Jelenović, mag.aedif.