SVI NA JEDNOG!

Povodom represevinog „upada“ Federalne uprave policije u zgradu Općine Velika Kladuša i hapšenja Načelnika Općine po nalogu Kantonalog Tužilaštva USK održana je sjednica Predsjedništva Laburističke stranke BiH.

Predsjedništvo se jednoglasno odredilo prema ovom događaju ocjenivši ga političkim obračunom ujedninjenih probošnjačkih stranaka predvođenih SDP-om sa  Laburističkom strankom BiH.

Izrežirani događaj uhićenja Načelnika Velike Kladuše Fikreta Abdića pokazatelj je sustavnog urušavanja demokratskih principa, te vraćanja Bosne i Hercegovine u sferu totalitarizma i diktature.

Politička represija u kojoj su , osim tužilaštva i policije uključeni mediji dovoljno pokazuje u kojoj mjeri su optužbe, a koje se stavljaju Načelniku na teret zaista održive. Umjesto konretnih tobožnjih povreda zakona, mediji su udarne termine iskoristili za promociju zajedničkog kandidata „bez mrlje“ za predstojeće lokalne izbore u Velikoj Kladuši, te njegovom „progonu“ , namjerno prešućujući činjenicu da je isti primao plaću pomoćnika pune 3 godine, ne radeći ništa.

Političke stranke ujedinjene u platformi za rušenje Velike Kladuše  i pojedinci kojih ih u tome podržavaju, ovim činom su dokazali svoj „izborni program“ – srušiti sve što je sagrađeno, otpustiti svakog tko je zaposlen, „opustošiti“ Budžet Općine, tlačiti i zastrašivati građane, premlaćivati službenike prilikom izvršavanja njihovih radnih obveza, vrednovati primitivizam, kao društveno prihvatljivo ponašanje.

Optužbe na račun Načelnika Fikreta Abdića, a samim tim i dužnosnika Laburističke stranke imaju samo jedan cilj –  SPRIJEČITI razvojni put kojim je krenula Velika Kladuša.

Laburistička stranka BiH će iskoristiti sve zakonom dozvoljene radnje u borbi za opstanak demokratskih procesa, zaštite građanskih prava i sloboda u svim sferama života na tlu Velike Kladuše.

Laburistička stranka BiH predala je Centralnoj izbornoj komisiji prijavu za učešće na izborima za Načelnika i Općinsko vijeće, a Predsjedništvo stranke će aktivnosti u pripremi istih nastaviti sukladno Planu i programu za provedbu lokalnih izbora 2020. godine.

PR LABURISTI BIH