SDP-ov udar na demokraciju!

 

  1. sjednica Skupštine Unsko-sanskog kantona ostat će zapamćena po presedanskom potezu SDP-a u oduzimanju ovlasti Skupštini, odnosno zastupnicima da ravnopravno učestvuju u predlaganju i glasanju o dnevnom redu.

Sjednica kojoj su prethodile medijski izrežirane izjave Premijera, kadrova SDP-a u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti, te sveopća briga za budžetske korisnike radi ne usvajanja Budžeta, kojeg su nam dostavili tek 7. aprila, bila je samo predstava za javnost.

Glavni i osnovni razlog nezasjedanja i nedonošenja Budžeta Unsko sanskog kantona za 2021. godinu u zakonom predviđenom roku jeste strah Mustafe Ružnića da će biti smjenjen.

Njegova smjena značajno bi utjecala na SDP, čiji kadrovi su članovi Vlade i rukovodstva Skupštine, pa su isti ŽRTVOVALI budžetske korisnike, a posebno račun Kantonalne bolnice dr. Irfan Ljubijankić, koji je blokiran za nešto više od 2 miliona KM radi ne plaćanja dobavljačima, a sve kako bi se stvorio pritisak na zastupnike da usvoje Budžet pod svaku cijenu.

Sav javni metež, što zastupnika SDP-a, što i njihovih kadrova/predstavnika raznoraznih sindikata i udruženja bili su paravan za dobru poziciju ove političke partije u novoj/staroj većini Skupštine, koja je „spasila“ Ružnića i ovaj put.

Skupština je jednim dijelom razvlaštena, ali na sreću korisnika Budžet Unsko-sanskog kantona za 2021. godinu je usvojen!

Koja je stvarna cijena nove/stare skupštinske većine ostaje nam da vidimo!

Dana, 12.04.2021.

Zastupnica u Skupštini USK

Edina Abdić Pleho