SAVJET MZ VELIKA KLADUŠA I NAČELNIK FIKRET ABDIĆ ODRŽALI PRVI RADNI SASTANAK

Zaključkom sa sastanka predsjednika velikokladuških mjesnih zajednica i Načelnika Općine, gospodina Fikreta Abdića, održanog 15. novembra 2016. godine, o neophodnosti održavanja pojedinačnih sjednica Savjeta 14 mjesnih zajednica, realiziran je i prvi radni sastanak.

Prema već utvrđenom rasporedu prvi sastanak je održan sa Savjetom mjesne zajednice Velika Kladuša. Kao najmnogobrojnija mjesna zajednica, koja broji 15 izabranih članova Savjeta iz podružnica Grada, Savjez MZ Velika Kladuša smatrao je neophodnim iznijeti mnoge probleme s kojima se susreću pri obavljanju svoje dužnosti.

Jedan od gorućih problema bio je neravnopravan odnos bivšeg rukovodstva Općina naspram ove mjesne zajednice, te stalna blokada uredno dostavljenih zahtjeva i Inicijativa, adresiranih na načelnika Općine i na nadležne službe.

Inicijative za uvođenje javne rasvjete u svim ulicama urbanog dijela grada, snabdijevanje pitkom vodom područja Alatuša, čišćenje riječnih korita Grabarske i Kladušnice, zahtjevi za implementaciju Odluka Općinskog vijeća s posebnim akcentom na održavanje gradskog groblja/mezarja Drmaljevo, problem pasa lutalica, samo su jedni od mnogobrojnih zahtjeva koji su dati u proceduru Općinskom organu uprave i na koji, ni danas nemaju nikakav odgovor.

Takav odnos rezultirao je i mogućom blokadom žiro-računa ove mjesne zajednice, a sve zbog obaveze koju je učinila rukovodna struktura Općine u periodu 2008-2012. godina.

Predsjednik Savjeta, gospodin Senad Didović istakao je da nikad do sad nisu imali priliku održati sjednicu Savjeta u prisustvu Općinskog načelnika, s ciljem određivanja prioriteta u rješavanju navedenih problema, kao i izrade i implementacije projekata.

Gospodin Didović je naglasio da rad ove mjesne zajednice, način donošenja odluka, aplikacije projekata i realizacija iz drugih izvora financiranja je implementacija programske platforme za koju se zalaže Laburističke stranke BiH, kojoj i sam pripada, te da vjeruje da će odnos novoizabrane Općinske vlasti u mnogočemu biti drugačija od svih dosadašnjih.

PR LABURISTI BIH

SLIKE SA SASTANKA

{gallery}Sastana Savjeta MZ Velika Kladusa{/gallery}