SAOPĆENJE ZA JAVNOST – ZIMSKE SLUŽBE

Povodom vremenskih neprilika koji traju već 2 dana a čiji se dolazak najavljuje već zadnjih 7 dana u cijeloj regiji Općinska organizacija Laburističke stranke Velika Kladuša izdaje slijedeće

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Padavine praćene niskim temperaturama tokom jučerašnjeg dana uzrokovale su smanjenju prohodnost puteva kako u užem dijelu grada tako i na lokalnim putnim pravcima.

Nedostatak pravovremene intervencije od strane zimske službe dodatno je usložilo već postojeći problem.

Mehanizacija koja je trebala odrađivati svoj posao bez obzira što se radi o neradnom danu nije bila na terenu.

Smatramo da su odgovorni trebali spremnije dočekati nastalu situaciju a pogotovo imajući u vidu da se radi o danima kada Veliku Kladušu u velikom broju posjećuje dijaspora.

Radi građana i javnosti napominjemo, da je shodno Programu zajedničke komunalne potrošnje za 2014. godinu predviđeno da zimska služba izvršava poslove održavanja prohodnosti lokalnih cestovnih pravaca i gradskih ulica u zimskim uslovima. Ti poslovi uključuju obezbjeđenje i uskladištenje industrijske soli i abrazivnog materijala, izvršavanje radova na sprečavanju poledice na kolovozu i čišćenje snijega, obavljanje poslova na pripremi cesta za zimski period, kao i izvršavanje drugih aktivnosti koje čine dio ukupnih priprema za zimsku službu. Operativnim programom održavanja lokalnih cesta i gradskih ulica razrađeni su prioriteti u obavljanju pomenutih poslova.

Operativni program građani mogu preuzeti sa službene web stranice Općine Velika Kladuša, „Službeni glasnik općine Velika Kladuša“, broj 2/14, strana 17-23.

Pozivamo odgovorne da rade svoj posao, ispunjavaju svoje obaveze i dužnosti iz Programa zajedničke komunalne potrošnje a posebno onog dijela koji se odnosi na zimsko održavanje.

Općinska organizacija Laburista Velika Kladuša