Saopćenje za javnost

U cilju istinitog informiranja javnosti i učestalih prozivki Laburističke stranke i vijećnice Emine Ćehić koja obnaša dužnost Zamjenice predsjedavajućeg Općinskog vijeća Općine Velika Kladuša, izdajemo slijedeće saopćenje za javnost:

S obzirom da se u medijima daju zbunjujuće i izjave suprotne stvarnoj situaciji po kojima novoformirana većina navodi da oni ne mogu zatražiti opoziv načelnika,  da Laburisti neće doći na zakazanu sjednicu pa čak i da će prostorije Općinske vijećnice biti zaključane, obaviještavamo javnost da su navedene tvrdnje neistinite.

Dokaz tome jeste da je Inicijativa za opoziv odmah po prijemu uvrštena u dnevni red prve naredne sjednice, odnosno 8. redovne sjednice Općinskog vijeća koja je zakazana za 01. novembar 2021. godine.

Potvrde radi, svi materijali na kojima je inzistirala novoformirana većina, uključujući i Incijativu za opoziv Načelnika, na ruke zamjenice stigli su dana 12. oktobra, koja je blagovremeno, u roku od tri dana sazvala sjednicu Kolegija koja je i održana 18. oktobra. U vezi s tim, Kolegij je usvojio zaključak kojim je obavezao stručnu službu da sva pristigla akta obradi i u redovnom roku pripremi za daljnju proceduru. Rezultat svega navedenog jeste zakazani termin održavanja 8. redovne sjednice na kojoj je jedna od predviđenih tačaka dnevnog reda i Inicijativa za pokretanje postupka opoziva općinskog Načelnika.

Svi vijećnici Laburističke stranke u narednom periodu će, kao i do sada, prisustvovati sjednicama i uredno obavljati propisane vijećničke dužnosti.

Sve paušalne izjave pojedinaca iz novoformirane većine za cilj imaju prikrivanje vlastitih političkih igara ili direktiva stranaka iz kojih dolaze, čime se stvara umjetna kriza i zbunjuju građani općine Velika Kladuša.