SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Povodom sinoćnjeg napada na Ustavni poredak BiH, Laburistička stranka izdaje slijedeće

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

U petak, 03.aprila ( travnja) 2020. u vrijeme policijskog sata, vanrednog stanja u Državi, bez prethodne najave uz zadržavanje i pritiske na zastupnicu u Skupštini USK-a, majke koja još doji osomjesečnu bebu, besramno, bešćutno, protuzakonito, izvršeno je provaljivanje u zgradu Općine Velika Kladuša.
Toj predstavi prethodila je krivična prijava Fikreta Bašića protiv Edine Abdić Pleho optužujući je za otuđenje pečata Općinskog vijeća, pečata za čije čuvanje uopće nije ni nadležan.
Fikret Bašić je NEOVLAŠTENI PODNOSITELJ prijave u kojoj je iznio niz neutemeljenih optužbi na zastupnicu koja aktivno sudjeluje u radu Općinskog štaba CZ u stalnom zasjedanju.
Zgroženi smo brutalnim činom OTIMANJA OVLASTI Općinskom načelniku, uništenju općinske imovine i otvorenim prijetnjama pripadnicima Općinskog štaba civilne zaštite i legalno izabranim zastupnicama.
Osuđujemo politički progon i mjere zastrašivanja nad zastupnicom Edinom Abdić Pleho koja se našla na meti u njihovom otvorenom pohodu na Budžet Općine Velika Kladuša – jedini Budžet na USK-u koji je u suficitu.
Jurišanje na OVLASTI Općinskog Načelnika i OTIMANJE PEČATA je direktni udar na demokratsku volju građana općine Velika Kladuša.
Da se radi o zlouporabi položaja i „privatnim „ obračunima nalogodavaca Vlasti govori činjenica da je krađu pečata mogao prijaviti samo onaj tko je Zakonom zadužen za čuvanje istog, a to je Općinski načelnik.
Krivična prjava Fikreta Bašića je politički obračun s Laburističkom strankom čiju ideologoju je napustio zajedno sa Aladinom Ćerimovićem, vijećnicima Asmirom Ćerimović, Sabahudinom Omeragićem i zastupnicima u Skupštini USK-a Rasimom Kantarevićem i Anelom Šahinovićem.
Napuštanju Laburističke stranke prethodile su ponude Mustafe Ružnića, koji je otvoreno tražio podršku Budžetu USK-a od poslanika ali bez Stranke s ponudom od nekoliko miliona maraka raspoređenih po želji imenovanih.
Paket pogodbe je bilo i stvaranje većine u Općinskom vijeću Velika Kladuša.
Da bi skrenuli pažnju s trgovine mandatima, iscenirali su „aferu PEČAT“ u jeku borbe s epidemijom izazvanom koronavirusom i u vremenu kad je Općinski načelnik u SAMOIZOLACIJI, sukladno Naredbi Federalnog Štaba civilne zaštite.
Teatralnom policijskom akcijom upada u Kabinet Načelnika dodatno je izazavalo PANIKU među građane uz već prisutan STRAH od epidemije.Režiserima ovog čina na umu je samo izborna kampanja i dugo najavljivano OTIMANJE Velike Kladuše iz kandži Kladuščana!
Zlouporeba vlasti i vrijeme u kojem to čine je civilizacijsko dno!!!
​​
​​​​​​​​​PR Laburisti BiH

Velika Kladuša, 03.04.2020.godine