„Samoprozvani“ Borci za dobrobit Krajine

 „Vlasti iz Sarajeva u Krajinu dolaze samo kada im trebaju glasovi“ ili „Bihać i Velika Kladuša kao da su u ratu u kojem se još samo ne puca“

su bombastične rečenice koje nailaze na afirmativan pristup kod građana Unsko-sanskog kantona.

Svi se slažemo da je tako, no međutim one se ponavljaju 20 godina od strane politički kameleona Krajine koji su zahvaljujući istim već drugi ili treći mandat u Sarajevu i uz pomoć njih rješavaju usko stranačke i privatne interese  a dobrobiti za birače ni na vidiku.

Navikli smo na njihova lica ali javlja se jedna opasnost kada „mladost i perspektiva“ Unsko-sanskog kantona preuzme takav stil rada, naravno uz kozmetičke i moderne  promjene pristupačne uhu birača.

Žalosno je da mladi čovjek, potencijalni “lider“ za bolji položaj Krajine u Federaciji svoj politički imidž gradi po starom receptu istrošenih političara, koji za vlastitu karijeru i za  mjesto uz rame „NAJ PREDSJEDNIKA“,  koje je napomenimo daleko od Krajine, ne bira sredstva.

„Brojne inicijative i projekti “ za našu dobrobit i NARUČENI- PLAĆENI epitet STRANAČKOG LISTA  „NAJVEĆI BORAC ZA DOBROBIT KRAJINE U POSLIJERATNOM PERIODU“ su nažalost samo nastupi za pamćenje.

Graditi imidž novog lica na političkoj sceni BiH na taj način  je osuđeno na PROPAST..

DVIJE GODINE SPAVANJA A NAJJAČI GLAS KADA JE U PITANJU MIGRANTSKA KRIZA?

Obnašajući dužnost zastupnice Laburističke stranke BiH u  Federalnom Parlamentu FBiH u prethodnom sazivu  prije više od godine dana inicirali smo održavanje hitne sjednice Federalnog Parlamenta na temu migrantska kriza u Unsko-sanskom kantonu kada ostali krajiški zastupnici nisu ni znali šta znači pojam ILEGALNI MIGRANT.

Pokušaji, molbe klubovima zastupnika, ubjeđivanja u alarmantnost situacije nisu naišli na odobrenja niti na ZAINTERESOVANOST samoprozvanih  boraca za dobrobit Krajine.

Isti su proveli više vremena u kafani i  hodnicima Federalnog parlamenta  ili elitnim sarajevskim kafanama u visokopozicioniranom društvu u cilju „naštimavanja vlastitih  pozicija“ na listama za predstojeće izbore ne mareći za izazove pred kojima se nalaze građani Unsko-sanskog kantona.

BUĐENJE IZ ZIMSKOG SNA!

Biti dio vlasti i imati mogućnost RJEŠENJA  u cilju zaštite sigurnosti građana Unsko-sanskog kantona a NE ČINITI NIŠTA PO TOM PITANJU je sve samo ne borba za dobrobit Krajine.

SDA, A-SDA, SBB, SDP i njihovi zastupnici iz Krajine su iskazali zainteresovanost kada su učvrstili poziciju unutar stranke, unutar kluba i u tome vidjeli šansu da  politički profitiraju.

Ko zna koji put potvrdili su da su samo hrabri na riječima u Krajini i za medije u Sarajevu, a pred visokom delegacijom i funkcionerima postaju USTRAŠENI, SRAMOTNO POSLUŠNI I OČAJNI.

Borba i zavičaj u srcu se „ne izgubi negdje usput“ nego su uvijek uz nas.

 

Elma Đogić

Predsjednica GO Laburista BiH

Velika Kladuša, 01.06.2019.