RTV USK- ratna propaganda kao paravan svakodnevne problematike USK-a

Živimo u zemlji punoj mržnje. Da je to tako potvrđuje i historijsko breme koje je osnovna osvrtnica života nekolicini mrzitelja Općine Velika Kladuša. Jedina tačka njihovog zanimanja je Fikret Abdić. Tako nam kantonalna televizija, RTV USK već godinama ne čini ništa, osim što širi mržnju, kvari međuljudske odonose i pokušava dostići slavu koristeći se samo jednim imenom- FIKRET ABDIĆ!

U reportaži na Dnevniku 17.11.2019. RTV USK prenosi informacije o izdavanju još jedne knjige o suđenju Fikretu Abdiću, kojoj je jedini cilj nastojanje da se i ovo malo građana USK-a, koji su ostali u BiH, obmanjuje kojekakvim izjavama koje se nalaze unutar knjige i „mažu oči“ prošlošću.

Najavljuje se knjiga pod nazivom „Dosje Karlovac- Suđenje Fikretu Abdiću“ napisana na incijativu Udruženja logoraša Velike Kladuše, a financirana budžetskim sredstvima. Svi odgovori na ovu knjigu i na sve ostale do sada napisane knjige nalaze se u knjizi „Od idola do ratnog zločinca i natrag“, autora Fikreta Abdića, koja je zasnovana na dokumentima, ne izjavama osoba čija je istinitost više nego upitna.

Tako se u sjeni najave ove knjige, očito jako važne za sadašnje vlastrodršce,  nalazi višesatno čekanje u koloni na graničnom prelazu, te današnja smjena predsjedavajućeg Skupštine USK-a, Agana Bunića.

Jučerašnja kolona u kojoj su  građani Velike Kladuše, pa i šire bili zarobljeni satima rezultat je ponovnog problema na Graničnom prelazu Maljevac, kojeg je priredila Vlada USK, izjavom u kojoj kaže da migrante neće pustit iz kampa, osim ukoliko idu na granicu sa Europskom unijom. Republika Hrvatska ponovo je dala odličan primjer kako se štiti teritorijalni integritet.

Ista situacija se desila i sa ne najavljivanjem današnje smjene Predsjedavajućeg Skupštine USK-a, Agana Bunića, a sve u cilju prikrivanja njegove nemoralnosti, te obmane građana.  RTV USK-a umjesto da se bave stvarnom problematikom na ovom području, ponovo su odlučili da minute svoga Dnevnika troše na promociju knjige, te širenje mržnje.

Ovo je samo jedan od pokazatelja kako se u USK, pa i cijeloj državi uvijek potiskuje ono što treba da je u centru pažnje, prikrivaju se istrošeni političari, a fokus stavlja na stvari koje imaju jedan jedini cilj- NEPRESTANO ŠIRENJE MRŽNJE, ni više, ni manje nego ponovo „preko leđa“ samo jedne osobe- Fikreta Abdića.

 

Velika Kladuša, 18.11.2019.

PR Laburisti BiH