Rezolucija – obveza ili promidžba?!

Oduvijek su parlamentarne većine svih razina vlasti u BiH ulazile u krize. Najčešće se oko ničeg važnog za građane nisu mogli dogovoriti ali je primjetno da su pronalazili zajednički jezik kad su u pitanju Rezolucije, Deklaracije, Inicijative ….., akti o kojima je poželjno voditi rasprave, podilaziti građanima i u konačnici jednoglasno podržati.

Ozbiljni političari u naprednim „društvima“ drže do javno izgovorene riječi, javno iznesenih stavova i opredjeljenja i čine sve kako bi ono što javno podrže pretočili u politike, programe, strategije, zakone i političko djelovanje ovisno o poziciji na kojoj se nalaze.

Koliko su bosansko-hercegovački političari ozbiljni i koliko je Bosna i Hercegovina napredno društvo možemo procijeniti iz „sudbine“ Rezolucije – akta kojim se utvrđuje političko djelovanje parlamenta ili se daju političke smjernice za rad Vlade ili organa i organizacije u razini djelokruga vlasti, koju je jednoglasno usvojila Skupština USK-a, 14.05.2010.godine.

Tekst Rezolucije je nastao kao mali doprinos borbi Udruženja za zaštitu prava nezaposlenih dioničara Agrokomerca protiv neviđenog uništavanja proizvodnih kapaciteta Agrokomerca, protiv kršenja osnovnih ljudskih prava radnika i dioničara ove firme, protiv trajnog uništavanja budućnosti ljudi koji su svoju sudbinu vezali uz razvoj ovog prehrambenog giganta.

Uputila sam je kao zastupnica u Skupštini USK-a s dubokim uvjerenjem da će to zakonodavno tijelo pratiti realizaciju usvojenog i snagom političkog utjecaja na Vladu učiniti sve kako bi zaštitili, ne samo imovinu dioničara već najveći resurs USK-a.Rezolucija skenirana za stranicu 31.03.2023.

Obvezali smo Vladu USK-a da poduzme sve zakonom predviđene mogućnosti u cilju provođenja Rezolucije, a u svrhu zaštite prirodnih, ljudskih i proizvodnih resursa poduzeća Agrokomerc d.d. Velika Kladuša.

Tražili od svih institucija u BiH i Federaciji BiH da se uzdrže od svih promjena vezanih uz status vlasništva nad imovinom Agrokomerca do okončanja svih sudskih sporova koje vode dioničari AC na domaćim i inozemnim sudovima.

Ne samo da nisu poduzeli ništa po pitanju zaštite prava i imovine dioničara već su se stavili u službu daljnjeg urušavanja, obezvrjeđivanja, rasprodaje i devastacije svega što podsjeća na Agrokomerc.

Ujedinjeni u podijeli kapitala stranačkim kadrovima, prijateljima i rođacima pod pokroviteljstvom sudova, policije, tužilaštva i viših razina vlasti, počinili su najveću pljačku na tlu Europe.

U prilogu je tekst Rezolucije o Agrokomercu d.d. Velika Kladuša i link na kojem možete pogledati samo jedan segment prehrambene industrije u naselju Polje u Velikoj Kladuši.

Dana, 12.04.2023.