Revizija privatizacija kao rezultat dugogodišnje borbe LS BIH

„ Danas mnogi govore kako u Velikoj Kladuši nema ništa i da je sve uništeno, pokušavajući to fakturirati Laburističkoj stranci BiH. Laburistička stranka i ljudi okupljeni oko ideje razvoja i napretka ne samo Velike Kladuše nego BiH u cjelosti, zalažu se da korupcija i kriminal, koji su ovladali svim segmentima društva, trebaju se pobijediti.“ – poručila je Elvira Abdić Jelenović, predsjednica stranke i nositeljica Liste za Unsko-sanski kanton.

Preporuka u oblasti vladavine prava jedna je od obveza koja Bosne i Hercegovina mora ispunititi kako bi pristupila pregovorima o članstvu u Evropskoj Uniji. Glavni zadatak za ispunjenje navedene obveze jeste uspostava novog zakonodavstva koje mora biti usklađeno sa evropskim standardima, s posebnim naglaskom na borbu protiv korupcije i kriminala u institucijama vlasti i tijekom privatizacijskih procesa.

O pogubnosti poslijeratne privatizacije, Laburistička stranka BiH kontiniuirano upoznaje javnost od osvog osnutka 2014. godine. Zahvaljujući naporima Općinskog načelnika Fikreta Abdića i Kluba vijećnika Laburista BiH, Općinsko vijeće Velika Kladuša je 2017. godine usvojilo Zaključak o pokretanju postupka revizije privatizacije velikokladuških poduzeća Agrokomerc, Saniteks, Grupex i Kladušnica.

Primjenjujući usvojeni Zaključak, Agencija za reviziju privatizacije Federacije BiH pokrenula je postupak revizije privatizacije i poslovanja poduzeća „Agrokomerc“ d.d. Velika Kladuša, koji je u tijeku.

PR LABURISTI BIH