Reagiranje Predsjedavajućeg OV Velika Kladuša na izjavu Ministra sigurnosti BiH povodom migrantske krize

Predsjedavajući Općinskog vijeća Općine Velika Kladuša, nakon današnje izjave Ministra sigurnosti BIH, Dragana Mektića povodom migrantske krize, uputio je reagiranje, koje prenosimo u cjelosti:   

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić je na press konferenciji održanoj 23.10.2019. godine, povodom migrantske krize u BiH i na području Unsko-sanskog kantona, između ostalog, izjavio da je Vijeće ministara BiH donijelo jednu odluku vezanu za Veliku Kladušu, te da je održan sastanak Općinskog vijeća Velike Kladuše, gdje je poništena odluka Vijeća ministara BiH.

Ovim putem, povodom istog, reagiramo da Općinsko vijeće Općine Velika Kladuša nije poništavalo ni jednu Odluku Vijeća ministara BiH, već da je Općinsko vijeće Općine Velika Kladuša, dana 19.06.2018. godine, na svojoj tematskoj sjednici, između ostalih, donijelo i zaključak da je protiv smještaja migranata na lokaciji Općine Velika Kladuša, te smatra da se taj problem mora riješiti uz ravnomjernu raspodjelu migranata na ostale općine u BiH.

 

U potpisu: Predsjedavajući Općinskog vijeća
Fikret Bašić, prof.