REAGIRANJE Laburista BiH na Press konferenciju KO SBB Bihać

Povodom izlaganja na press konferenciji zastupnika SBB-a u Skupštini USK-a, održanoj 08.10.2019.godine u Bihaću, Laburistička stranka BiH objavljuje reagiranje.

Koristeći ime Fikreta Abdića, ekonomskog stratega Laburističke stranke BiH i aktualnog Načelnika općine Velika Kladuša, zastupnici SBB-a u Skupštini USK-a htjeli su skrenuti pozornost javnosti s trenutnih problema u USK-u koji su prije svega produkt politika koje su provodili i koje provode  sa svojim koalicionim partnerima.

Iskazujući „patološki“ strah od učešća Laburističke stranke u vlasti, potvrđuju nemoć i nesposobnost da bilo što učine osim da zaronjeni u Budžet USK-a i u Budžete javnih poduzeća zbrinu sebe i svoje istomišljenike.

Iz nesuvislog i nesadržajnog izlaganja zastupnika SBB-a može se zaključiti da im je Laburistička stranka trebala i kao izgovor u suvišnom  opravdavanju nesporne podrške sadašnjim koalicionim partnerima. Spremnost da, bez obzira na trenutno oduševljenje,  iste promjeni ukoliko    dođe takva naredba,  govori samo o klasičnoj kupovini vremena, političkoj nezrelosti i nedostatku vlastatih stavova kada je u pitanju ozbljna politika na USK-u.

Radi javnosti želimo pojasniti da to što zastupnika Agana Bunića i njegove kolege ne pozivamo u Veliku Kladušu, ne znači da smo izolirani. Mi se samo držimo onog što su nas učili, a to je da se ne družimo sa zločestim ljudima kako ne bi postali zločesti.

PR Laburisti BiH                                                                                                                                                                            Velika Kladuša, 08.10.2019.