PROJEKTI AS–AGROFENIKSA ČEKAT ĆE NOVI SAZIV OPĆINSKOG VIJEĆA!

XXXI sjednica vijeća ostala je zabilježena po ne davanju saglasnosti o dodjeli koncesije firmi „As-agrofeniks“ za lokalitet kamenoloma Marjanovac.

Iako je obezbjeđeno prisustvo predstavnika Ministarstva privrede USK, koje vodi postupak dodjele koncesije za ovo privredno društvo, te je pri tom detaljno obrazložio proceduru dodjele, a posebno naglasio da NEMA NIKAKVIH PREPREKA DA SE „AS- AGROFENIKSU“ DA SAGLASNOST, vijećnici SDA, A- SDA, DNZ I NEZAVISNI VIJEĆNICI : Sead Okanović, Adnana Rizvić, Zlatan Holić i Aida Alibegić, nisu bili ZA i time onemogućili daljnu proceduru dodjele koncesije.

Pokazalo se da samo u slučaju „As-agrofeniksa“, vijećnici „ne žele“ odgovornost, ne znaju da li je sve „po zakonu“ ili tome slično, dok na prethodnim tačkama bezrezrvno daju podršku uzurpaciji općinske imovine, prodaju te iste imovine po enormno niskim cijenama, podržavaju bespravnu gradnju pri tom naglašavajući da su za razvoj i zapošljavanje.

Dok se besramno krčmi imovina velikokladuških građana od predstavnika te iste SDA, A_SDA i DNZ BIH, svim sredstvima se onemogućava bilo kakav pokušaj unapređenje života na području naše Općine, a posebno u slučaju projekata „As- Agrofeniksa“.

S jedne strane, prešućuje se činjenica da je naša čaršija postala taoc kriminalnih miljea, crnih kronika i teških životnih sudbina, dok sa druge, samoprozvani lokalni moćnici „odlučuju“ kad, kome i u kojem omjeru će se što raditi ili razvijati, uz nezaobilazan postotak za vlastito bogaćenje.

Tako su i za ovu saglasnost čekali hoće li tko ponuditi i koliko, kako bi „utvrdili“ da nema nikakvih smetnji za pozitivno očitovanje.

Jedno je sigurno, pokazali su koliko poštuju Ustav i zakone, a dokazali su da jedino čemu bezrezrvnu podršku daju, jeste postotak koji im „pripada“!

Današnja sjednica nam je još jednom pokazala, da bez većine u Općinskom vijeću neće se desiti ozbiljan iskorak u razvoju našeg kraja. S toga projekti „As-Agrofeniksa“ će morati sačekati NOVI saziv Općinskog vijeća, u kojem će Laburisti činiti većinu!

PR LABURISTA BIH