PROJEKT MENADŽER U POHODU NA JAVNI NOVAC

Nakon “pustošenja” po kasi Saniteksa d.d. koji je za rezultat imao lično 3.200,00 KM plate mjesečno a za radnike nove 3 zakašnjele plaće projekt menadžer se odlučio na novi pohod, ni manje ni više nego na Zavod za zapošljavanje USK-a.

Presudio “glas razuma”  

Podrška političkim partijama na vlasti USK-a (SDA, A-SDA) od samog početka imao je svoju cijenu. Ono što je jedini uslov bio od strane koalicionih partnere da se ništa javno ne spominje, ne potpisuje a sve ostalo će ići “ispod stola”. Glas razuma je izgubio ton i bilo kakve reakcije kada su u pitanju kontinuirana omaložavanja pripadnika Autonomne pokrajine Zapadne Bosne su izostale. Zašto? Zato što vladajući priželjkivaju “krajiško pomirenje” ali po svom receptu konstantnim blaćenjem jedne strane i veličanjem progona 50.000 ljudi sa svojih ognjišta. Jesu li pozicije i položaji toga vrijedni? Nisu, niti će ikad biti.

Novi vlasnik Saniteksa najavio promjene, odlasci pojedinih lica neminovni  

Preuzimanje Saniteksa od strane novih vlasnika slijedi uskoro, a to znači promjene. Ta informacija bila je dovoljna projekt menadžeru kao znak da je vrijeme za odlazak prije “formalnog” odlaska. Propali projekti donijeli su nove obaveze ionako opterećenom Saniteksu a kao jedini krivac se navodi politika koja godinama pustoši ovo preduzeće.

Radna mjesta za poslušnike, poticaji za odabrane  

Nakon raspisanog konkursa za radno mjesto na Birou rada Velika Kladuša javna je tajna da će na isto zasjesti čovjek iz stranke, najbliži saradnik projekt menadžera, omladinac od 40 i nešto godina. Kome smeta, kako vlast kaže, imate Izačić ili Maljevac kao izlaz!? Poticajna politika koja bi putem budžetskih sredstava trebala donijeti zaokret namijenjena je odabranim, ko su ti, vidjeće se u narednom periodu.

Šta će biti rezultat pogubne politike “projekat” menadžera u narednom periodu, novo pustošenje javnog novca ili možda treći stan u Sarajevu?!

PR Laburisti BiH