PRIVILEGIJE SE VRAĆAJU POJEDINCIMA, KLADUŠA NAPREDUJE!

Nepunih godinu i pol dana traja farsa „kako u Kladuši ništa ne ide“. Privid stanja koji je napravljen je ustvari miks poteza opozicije ali i dijela nezavisnih vijećnika koji su odbili biti članovi Laburističke stranke a kao izgovore za to su biračima i simpatizerima nudili različite odgovore temeljene na lažima, prenašanjima i sl..

Razno razni tekstovi na portalima, web stranicama, u novinama, podrška novinara koji se bave stanjem u Velikoj Kladuši su bili samo medijska uvertira u ono što dolazi.

Karakteri pojedinaca zapali u drugi plan

Činjenica je da je za 16. Vijećnika koji su formirali većinu nakon Lokalnih izbora 2012. godine zajedno sa Edinom Behrićem bio pripremljen zastrašivački scenarij (prestraši-ponudi; ponudi-prestraši).

U moru problema Organa uprave i Načelnika počela je izvanredno funkcionirati do tad „nevidljiva koalicija“ DNZ, SDA, SDP, KSPP i ASDA.

Destabilizacija stanja u Velikoj Kladuši bila je samo vještačka tvorevina. Građani Velike Kladuše se sigurno sjećaju silnih provala i pljački, kako benzinskih pumpi tako i drugih objekata a sve u periodu poslije preuzimanja vlasti krajem 2012. godine od većine koja je dobila podršku Fikreta Abdića.

Nakon toga nam dolazi 4. policijska postaja u Veliku Kladušu, siguran odgovor nastalim problemima, a nikad zaista odgovor šta se to dešavalo u gradiću koji od rata nije imao pljački i provala u tako kratkom vremenu.

Koristeći vlast kroz Kanton Edinu Behriću je dato do znanja da će morati zaboraviti na obećanje dato Fikretu Abdiću ili? Kao dokaz tome je i otvoreno pismo upućeno prošle godine Behriću prije kamena temeljca NOVE budućnosti Velike Kladuše, AS-AGROFENIKS-a.

Destabilizacija većine u Općinskom vijeću postao novi zadatak Edina Behrića sa ciljem ispunjenja „novog“ obećanja. Općinski načelnik se otvoreno i javno uključio u obezbjeđivanje većine Hamdiji Lipovači u Skupštini USK-a lobirajući kod poslanika Mirveta Beganovića, poštivaoca i pratioca Fikreta Abdića.

„Stari dug, vrijeme oprosta“

Fantomski savjetnik Enes-Eno Halilović mučio je mnoge građane Velike Kladuše, otkud, kako i zašto baš on. Ustvari, uvijek je bio produžena ruka Rifata Dolića, čovjek sa zadatkom, zašto? Nakon niza propalih biznisa a na zahtjev Rifata Dolića lično, koji je i pripremao Ugovor Nadzorni odbor Komunalija ustupa parking prostor na bivšoj autobusnoj stanici tad već propalom preduzeću Gastromarkt d.o.o., direktor Halida Halilović, vlasnik Eno Halilović. Dio prometa tog parkinga odlazio je u kasu Komunalija a veći dio u džep Halilovića bez plaćenih poreza ili drugih naknada, preduzeće je služilo samo kako bi se Ugovor potpisao.

Nova uloga Ene Halilovića uz Načelnika omogućila je pravovremen dotok informacija svim neprijateljima Fikreta Abdića, danas prijateljima Edina Behrića. Uspio je Eno Halilović vratiti kredit, dobiti poslovni prostor AC-a na Križu prevarivši Bašiće u zamjenu za tender, danas Općina ima drugog dobavljača goriva. Na sve načine usporava put razvoja, novih zapošljavanja.

Lažima, prenašanjima Enes vodi razgovore sa direktorima javnih preduzeća, dogovara se sa Vijećnicima, ponuda je raznovrsna. Stanje koje je napravljeno dio je duga koji se oprašta, diploma je u džepu, sad sam legalan.

Edin Behrić, Enes Halilović vratili su privilegije pojedincima. Inicijativa za smjenu Načelnika na površinu je izbacila kreatore prethodnog stanja u Velikoj Kladuši.

Odjednom, Kladuša je  krenula naprijed, medijska „hajka“ kako ništa ne ide je prestala, a i koferi su spremni.

 

PR Laburista Velika Kladuša