PREDSJEDNIŠTVO LABURISTA ISKLJUČILO IZ ČLANSTVA FIKRETA BAŠIĆA I ASMIRU ĆERIMOVIĆ

Predsjedništvo Laburističke stranke BiH održalo je virtualnu sjednicu 22. aprila/travnja 2020. godine i  utvrdilo novi način rada i djelovanja  dok je na snazi Odluka o proglašenju stanja prirodne nesreće zbog pojave bolesti izazvane koronavirusom (COVID-19) i trenutne epidemiološke situacije na području Općine Velika Kladuša.

Zbog nesreće koja je zadesila ne samo našu Općinu već i cijeli svijet, na održanoj sjednici utvrđene su smjernice za izradu Plana aktivnosti i djelovanja za lokalne izbore u novim okolnostima.

U skladu sa predloženim dnevnim redom Predsjedništvo je analiziralo rad i djelovanje izabranih zvaničnika na svim nivoima vlasti s posebnim naglaskom na njihovo učešće u aktualnim političkim dešavanjima na području Općine Velika Kladuša.

Zbog napuštanja temeljnih načela, grubog kršenja Statuta i narušavanja politike Stranke implementirane kroz projekte iza kojih stoji Načelnik Općine Fikret Abdić , sukladno statutarnim odredbama, Predsjedništvo je jednoglasno usvojilo Odluku o suspenziji iz članstva Laburističke stranke BiH, Fikreta Bašića i Asmire Ćerimović, vijećnika u Općinskom vijeću Velika Kladuša i članova Predsjedništva stranke sa Zahtjevom za isključenje, uz Zaključak da isti podnesu ostavke na sve funkcije koje obnašaju, a na koje ih je kandidirala Laburistička stranka BiH.

 PR LABURISTI BIH