Predsjedništvo Laburista BiH: Saopćenje za javnost – Prijedlog Budžeta Općine Velika Kladuša za 2015. godinu ne sadrži Amandmane Laburističke stranke BiH

Predsjedništvo Laburističke stranke BiH je na sjednici održanoj 24.03.2015.godine razmatralo Prijedlog Budžeta općine Velika Kladuša i tim povodom izdaje slijedeće saopćenje za javnost.

Prijedlog Budžeta općine Velika Kladuša ne sadrži Amandmane na Budžet koje je Laburistička stranka BiH predala organu uprave i iste obrazložila prilikom održavanja javne rasprave o Nacrtu ovog dokumenta.

Vođeni činjenicom da su građani općine Velika Kladuša na proteklim izborima dali najveće povjerenje Laburističkoj stranci BiH, držimo da je naša obaveza ukazati izvršnoj vlasti, u ovom slučaju Načelniku općine, da su naši prioriteti RAZVOJ i ZAPOŠLJAVANJE i učiniti sve kako bi se javni novac usmjerio u realizaciju tih prioriteta.

Smanjenje broja nezaposlenosti mora biti prioritet svakog nivoa vlasti i Budžet kao sredstvo provođenja politika mora biti usmjeran ka tim projektima.

Amandmani Laburističke stranke nisu isključivali ulaganja u lokalnu putnu infrastrukturu što se željelo u javnosti prikazati već su, naprotiv, imali za cilj usmjeravanje dijela sredstava Mjesnim zajednicama, poljoprivrednicima, poduzetnicima, sportskim kolektivima, projektima razvoja i zapošljavanja.

Laburistička stranka BiH izražava žaljenje što organ Uprave na čelu s Načelnikom nije prepoznao značaj realizacije projekta As Agrofenix u Šumatcu i što su umjesto napornog rada na stvaranju pretpostavki za razvoj ponudili građanima općine Velika Kladuša jednu istrošenu „filozofiju“ koja nas vuče nazad i koja neće zaustaviti trend odlaska kadrova iz naše Općine.

Koristimo priliku da javno pozovemo vijećnike općinskog vijeća Velika Kladuša, a posebno one koji su na podršci projektima razvoja i zapošljavanja dobili povjerenje građana, da podrže Amandmane Laburističke stranke BiH . Ti Amandmani određuju smjer kretanja naše općine, oni nas usmjeravaju na RAZVOJ.

Ukoliko naši Amandmani ne budu prihvaćeni, izgubit ćemo još jednu godinu i još puno prilika za napredak.

Odlučimo se za razvoj i kažimo dosta POTROŠNJI u prazno!

                                                       Predsjedništvo LABURISTA BiH

Velika Kladuša, 24.03.2015.