Požar u Polju – uvod u podvalu za uspostavu kampa u Velikoj Kladuši

Kad malo vratimo sjećanje na predizbornu 2018. godinu, na navalu dušebrižnika, onih isti koji su direktno utjecali na ovu situaciju u Općinskom vijeću, na okupaciju pograničnog pojasa uz organizirano dovoženje migranata s općine Bihać, na medijsku promidžbu političara bez portfelja, onda ovaj dim s opožarenog skladišta ima sasvim drugačiji miris.

Scenarij osmišljen u Vladi USK-a pod pokroviteljstvom „domaćih dušebrižnika i poslušnika“, posebno  motiviranih i okupljenih oko zajedničkog cilja –  uništenja Velike Kladuše.

Razvoj, zapošljavanje, rad, kreativnost, nove ideje pod vodstvom Laburističke stranke su rak rana za sve političke partije i njihove ogranke na USK-u. Njihov odgovor na sve pozitivne pomake je širenje politike „jada i bjede“ u kojoj pojedinci okićeni lažnim diplomama, zvanjima, titulama i budžetskim novcem pokušavaju ugasiti posljednji tračak nade za ostanak na ovim prostorima.

Podsjetimo se brojnih apela Laburističke stranke svim nivoima vlasti, Inicijativa za temetaskim sjednicama, Inicijative za izmjenu Zakona o azilu i Zakona o strancima, formiranja kriznog štaba, Zaključaka Općinskog vijeća, obraćanja Europskom parlamentu, pisama Ambasadama zemalja iz kojih dolaze migranti, prijava financijskoj policiji zbog nezakonitog transfera novca, prijava inspekcijama zbog rada na crno restorana, politički obojanih udruženja, medija, odbrane naših jasnih i nedvosmislenih stavova po pitanju migranata ..…..

Podsjetimo se i zaključimo još jednom –  migranti u Velikoj Kladuši nisu slučajnost!!!!

Pred nama je nova PREVARA, nova PODVALA u pretvaranju Velike Kladuše u migrantski centar ali ovaj put s produženom rukom Vlade USK-a u Općinskom vijeću Velike Kladuše.

Što očekivati od političara koji su prvo migrantsku krizu, a onda i zdravstvenu krizu zbog koronavirusa pretvorili u platformu za zatvaranje građana općine Velika Kladuša?

Podsjetimo se nedavnih „izolatorija“ i nehumanih uvjeta u sportskim dvoranama u režiji i pod pokroviteljstvom Vlade USK-a !

Podsjetimo se događaja koji su prethodili otvaranju ilegalnog kampa Miral !

Podsjetimo se  medijskih napada i kritika zbog naše Odluke o izmještanja migranata iz gradskog parka na zemljište u Trnovima!

Podsjetimo se rafala optužbi zbog naše Odluke o formiranju kriznog štaba i navodne nelegitimnosti predstavnika MZ i vijećnika u OV !

Podsjetimo se jer će nam to pomoći zadržati fokus na ljudima koji su u nedostataku vlastitih rezultata, ideja i programa prinuđeni proizvoditi krize kako bi odavali dojam da nešto rade, a u suštini i na sveopću žalost NE RADE ništa.

 

Predsjednica Laburista BiH

Elvira Abdić Jelenović, mag.aedif

 

Velika Kladuša, 19.05.2020.godine

Predhodni

Slijedeći