Posljednji pozdrav Mulaliću, u ime vijećnika i općinskog Načelnika, uputila zamjenica Predsjedavajućeg OV Emina Ćehić

Jučer je održana komemoracija i upriličen posljednji  ispraćaj preminulom Admilu Mulaliću, Predsjedavajućem Općinskog vijeća Općine Velika Kladuša. Ovim činom od Mulalića se posljednji put oprostila porodica, prijatelji, kolege vijećnici, saradnici, poznanici i ostali građani.

Posljednji pozdrav preminulom, u ime vijećnika i općinskog Načelnika, uputila je zamjenica Predsjedavajućeg OV, Emina Ćehić, čije obraćanje prenosimo u cjelosti:

“Poštovana porodico, uvaženi prijatelji i gosti, kolegice i kolege vijećnici, dragi sugrađani…

Danas, na ovaj težak dan, pripala me odgovornost da se ispred OV Velika Kladuša i u ime Općinskog načelnika, oprostim sa nekoliko riječi od našeg predsjedavajućeg, Admila Mulalića, čiji je prerani odlazak mnoge od nas ostavio bez riječi.

Prije osam mjeseci konstituisano je OV Velika Kladuša, a gospodin Mulalić je izabran za predsjedavajućeg, dok je meni pripala funkcija njegove zamjenice. Bila sam zadovoljna takvim ishodom, naročito što sam obnašajući tu funkciju, uz njegovu pomoć, imala priliku naučiti mnogo toga. Procjena i opredjeljenje da gospodin Mulalić bude predsjedavajući zasigurno je bila ispravna, imajući u vidu njegovo dugogodišnje prisustvo na političkoj sceni naše lokalne zajednice.

Njegov stav, njegov gard u nastupima, oštrina kada je trebala i lakoća u komunikaciji bili su ono što će Kladuščani zasigurno pamtiti.

Bio je čovjek koji je izrazito poštivao procedure i protokole, poštivao funkcije i institucije, koji se s lakoćom snalazio u teškim situacija, i onaj koji je uvažavao sve sudionike u našim političkim aktivnostima.

Kažu da nas smrt oslobađa svih obaveza. Gospodin Mulalić više nema obavezu prema nama, ali zato mi imamo obavezu prema njemu – izdvojiti one politički pohvalne osobine koje su ga dugim nizom godina činile aktivnim članom naše društvene zajednice, i nastojati da kontinuiranim učešćem u političkim tokovima pokušamo izgraditi prihvatljivije okruženje za sve nas i generacije koje dolaze.

Na kraju ovog obraćanja mogu samo još dodati da smrt jeste neizbježna, ali ona ne može ubiti djela ljudi koja ostanu iza njih. Djela Admila Mulalića zasigurno će ostaviti trag u historiji kada se spomene Velika Kladuša.

U ime OV Općine Velika Kladuša,  te u svoje lično ime izražavam veliko žaljenje povodom preranog odlaska gospodina Mulalića i ovim putem želim uputiti iskreno saučešće njegovoj porodici i prijateljima.

Laburistička stranka upućuje izraze najiskrenije sućuti svima onima koji pogođeni ovim gubitkom.