Pokrenut postupak revizije privatizacije poduzeća Agrokomerc d.d. Velika Kladuša!

U bosansko-hercegovačkoj javnosti namanje ili nikako se ne govori o procesu privatizacije poduzeća u kojem je doslovno opljačkana radnička klasa Bosne i Hercegovine!

Pokušava se zatvoriti mračno poglavlje kriminala, pljačke i otvorenog učešća izabrane vlasti u tim procesima.

To je možda jedna od rijetkih tema o kojoj postoji prešutni dogovor o potrebi zastarijevanja kako bi zaštitili sebe, svoje politike, odluke, kadrove.

Javna je tajna kako su sudovi, odnosno sudbena vlast direktno uključeni u ove procese i kako su desetljećima bili inkubator za proizvodnju kadrova – pravnika, advokata,stečajnih upravitelja…..

Organizirana državna hobotnica s glavom u centrali naše nam drage Bosne i Hercegovine je toliko moćna da je preuzela sve, ušutkala svakog i “nadula” se do faze sopstvenog uništenja.

Nevjerojatno kako se likovi mijenjaju s pozicije na poziciju od onog da su započinjali procese i završavali ih na krajnjem cilju – kontrole učinjenog.

Sve isti ljudi, ista lica, iste partije i iste žrtve.

Zlonamjerni će komentirati “kako smo svi isti”!

Ne, nismo!

Mi smo na strani žrtvi, a oni koji svjesno ili nesvjesno odaberu tu stranu s vremenom postaju žrtve, postaju meta korumpiranog sustava, organizirane državne hobotnice.

Taj korumpirani sustav je u trenutku kad im se činilo bezbolno dao u proceduru Zakon o reviziji privatizacije državnog kapitala u gospodarskim društvima i bankama u F BiH.

Usvojen je 2012.godine i služio je za predizborno šepurenje tadašnje Platforme predvođene SDP-om i SDA-om.

Zakon je odredio rok od 5 godina do kad se treba završiti revizija privatizacije.

Cilj zakona je ZAŠTITA PRAVA GRAĐANA, barem tako piše, a procedura za podnošenje zahtjeva za reviziju apsolutno isključuje GRAĐANINA – RADNIKA kao obespravljenog pojedinca ili grupu.

Da bi dioničari Agrokomerca, Sanitexa, Grupexa i Kladušnice ostvarili prava po ovom zakonu trebala je prvo nastati Laburistička Stranka, pa na prvim lokalnim izborima 2016.godine osvojiti mjesto Načelnika općine Velika Kladuša i 13 vjećnika, formirati većinu u Općinskom vijeću, održati tematsku sjednicu, u njihovo ime predložiti i usvojiti Zaključak o podnošenju zahtjeva za reviziju privatizacije u tim poduzećima.

Usvojili smo i druge Zaključke kojima smo stavili na raspolaganje infrastrukturu Općinskog vijeća i Općinskog načelnika, uključivo financijska sredstva kako bi smo nakon privatizacijskog cunamija u trajanju od 25 godina stvorili pretpostavke za zaštitu i povrat imovine građanima općine Velika Kladuša.

Konkretni koraci, konkretna mjera, konkretna podrška i kontinuirana borba za prava obespravljenih ljudi!

Predsjednica Laburista BiH

Elvira Abdić Jelenović, mag.ing.aedif.

Dana, 17.05.2021.