POJEDINCI OSTALI BEZ PRIVILEGIJA – ZBOG TOGA KLADUŠA NAZADUJE!

Nakon Lokalnih izbora u BiH 2012 puno toga se promijenilo u Velikoj Kladuši. Najveće promjene su doživjeli oni koji su direktno ili indirektno bili vezani za budžet Općine. Svojom pobjedom NOVA STRUJA je sebi našla puno zakletih neprijatelja a prvenstveno onih koji su svojim kućnim budžetima bili vezani za Općinu. Bilo je tu raznih profila, iz opozicije, iz pozicije a svima je bilo zajedničko jedno, izgubili su izbore, OSTALI SU BEZ PRIVILEGIJA.

Ošamućeni, nezadovoljni, bez pravog kursa i bez prava glasa počeli su se baviti statistikom. Statistika je bila neumoljiva, iz noći u noć ih je proganjala, rezultati su bili loši, NAZADOVALI SU. Negativan trend nazadovanja počeo je privlačiti sve više analitičara, statističara i drugih profila, energija nazadovanja se širila pa je počela ulaziti u svaku sporu Kladuškog života.

Formiraju grupice, mobiliziraju medije, internet portale, koriste OPĆE proteste i protestiraju, organiziraju neformalne razgovore, sve više tražeći razloge zašto nazadaju, ZAŠTO KLADUŠA NAZADUJE.

Smeta im kontinuirana stabilizacija budžeta, smetaju im redovna primanja budžetskih korisnika, smeta im poštivanje Zakona, smeta im uvođenje e-uprave, smeta im zaboravljena 13-a plata budžetskih korisnika, smeta im transparentno trošenje budžetskih sredstava, smeta im NOVA organizacija Organa uprave, smeta im što nema bespotrebnih zapošljavanja, smetaju im sve mjere štednje, smeta im potpuna sanacija Budžeta do kraja 2014. godine, smeta im Strategija razvoja općine, smeta im prekogranična saradnja, smetaju im EU fondovi, smeta im NOVO asfaltiranje puteva, sve im smeta, PROMJENE IM SMETAJU.

Putevi više nisu isti, pucaju vodovodne cijevi, rupe na putu su drugačije, zrak je postao sve teži, voda je postala zagađena pa su se čak i dabrovi na riječicama pojavili, struja je oslabila čak ni agregati ne funkcionišu, prave se reportaže, SVE NAZADUJE.

Počinju se udruživati sa istomišljenicima, istrošenim političkim partijama, vjeruju u snagu i tješe jedni druge, pokušavaju prevesti birače žedne preko vode.
Uspostavljaju KONCEPT, pripremaju dokumente i koriste „dokazane“ stručnjake, ne ispunjene duše, stručnjake koji su se okušali u „HAJ KiKu“ (visokom kriminalu i korupciji), pa će sad malo i u RAZVOJU.

Razmislite: NA DOBRO SE BILO LAKO NAVIĆI, A NA LOŠE-NAZADUJEMO!

Općinska organizacija Laburističke stranke BiH Velika Kladuša