PO MAK u prevaru!

U nedostatku vlastitih rezultata, projekata, vizije razvoja općina kojima rukovode i nesposobnosti da život građana, koji su im do jučer dali povjerenje, učine bar podnošljivim, da ne kažemo boljim, izbezumljeni načelnici i gradonačelnici općina, Bihać, Cazin, Bužim i Bosanski Petrovac s primjetnom dozom očaja i beznađa s improviziranih govornica izražavaju  navodnu ugroženost i zapostavljenost od strane viših razina vlasti.

U proteklim izbornim i post izbornim ciklusima činili su i čine vlast kroz uhljebljenje svojih kadrova u javnim poduzećima, javnim ustanovama, komisijama parlamenata svih nivoa vlasti.

Zbunjeni građani USK-a, ne znaju da li da se smiju ili plaču od praznih parola, prozivki i ukazanja koja su valjda samo njima poznata.

Netom sklopljen savez različitih svjetova, ideoloških uvjerenja, opijeni trenutnom slavom i činjenicom da u svojim zajednicama nemaju više što ponuditi, spojeni u pokret bez portfelja,  kad je u pitanju politička  podrška, odražavaju svu besmislenost politike koju zagovaraju.

Reakcija predstavnika „naše stranke“ u debatnoj emisiji USK TV na spomen Gradonačelnika Bihaća i njegove građanske opcije zavijene u zeleni, prezeleni, pravac dovoljan je pokazatelj da je viši cilj novoformiranih saveza i stranaka upravo stvaranje centra radikalnih istomišljenika kojima su izjave o europskoj BiH, pristup NATU samo paravan.

U habitusu pojedinih čelnika ove nadasve čudne organizacije je fanatizam od kojeg zazire Svijet.

U proteklih 20 godina jedine investicije iza kojih su stajali  srcem, dušom i stranim kapitalom su izgradnja vjerskih objekata u arhitekturi srodnoj onoj iz islamskih zemalja. Siromašni puteljci koji ne odgovaraju najnižim standardima bilo kvalitete ili dimenzije više nisu dovoljni za kupovinu podrške.

Građani očekuju radna mjesta, konkretne korake, konkretne poteze i projekte.

Ništa od tog nam ne nudi slavna četvorka ili polovina kantona ili nova Autonomija – kako li ih već nazivaju na društvenim mrežama.

Radikalizam koji promiču, negirajući osnovna prava svakog građanina BiH na izbor, ne donosi nikom ništa dobro.

Oni su jedna velika PREVARA građanima USK-a nastala na zamišljenim lovorikama njihovog izbora na mjesta načelnika i gradonačelnika. Budžeti su im prazni, duboko u minusu, opterećeni kreditima i raznim zaduženjima koja prenose iz godine u godinu.

Ne mogu, niti smiju napustiti postojeće pozicije jer su svjesni da izborni rezultat s lokalnih izbora NE MOGU ponoviti.

Novostvorenim savezom su najbolje pokazali što su, tko su i kakvu ideologiju predstavljaju.

Kandidatkinja za Parlamanetarnu Skupštinu  BiH

Elvira Abdić Jelenović

Velika Kladuša, 18.09.2018.