Osvrt na „anarhiju“ političke oligarhije!

Kraj februara/veljače obilježio je „naručeni“ upad Institucija sistema ( policije, suda i tužilaštva) u Institiciju Općinskog načelnika u Velikoj Kladuši.

Period vladavine „režima“ od završetka rata do danas ostavio je traga, ne samo na zaposlenicima javnog sektora već i na ukupno stanovništvo BiH.

U kroničnom nedostatku slobode misli i rasuđivanja ostavljen je beskonačan prostor za agoniju, mržnju, netrepeljivost, primitivzam i sve ono nad čim se napredan svijet zgraža.

Da je slobode misli i slobode rasuđivanja, upitali bi se mnogi:

Zašto se policija, tužilaštvo, sudovi i mediji služe lažnim izjavama pojedinaca i zašto postupaju po njihovom nalogu u napadu na Instituciju Općinskog načelnika ako su im u službenim glasnicima Općine, USK-a, Federacije BiH dostupni zakoni, odluke, zaključci i pravilnici o svim pitanjima o kojima ovih dana zapljuskuju javnost?

Zašto bi, uopće, policija, tužiteljstvo, sudovi, kantonalna i federalna ministarstva vršili „mobing“ nad Institucijom Općinskog načelnika kad im to ni zakoni Bosne i Hercegovine NE DOPUŠTAJU?!

Zašto bi mediji plasirali LAŽ o otuđenju pečata Općinskog vijeća kad jedina ovlaštena osoba za korištenje tog pečata, zamjenica predsjedavajućeg OV Emina Ćehić tvrdi da to nije istina?

Zašto se bosansko-hercegovački mediji kriju iza priloga u kojima dopuštaju pojedincima neometano iznošenje laži i kleveta?!

Je li, doista, Velika Kladuša i nakon 30-godišnje otvorene pljačke njenih dobara, dovoljno velik i vrijedan PLIJEN da se nemilice koriste sve poluge vlasti kako bi Kladuščane, po tko zna koji put, ponizili i pokorili ?!

Odgovorom na ova pitanja možemo zaključiti da su višednevne laži upućene na adresu aktualnog načelnika Općine Velika Kladuša, Fikreta Abdića, samo nastavak stvaranja atmosfere straha i otvoreno sprečavanje razvoja Općine Velika Kladuša resursima koji su joj protuzakonito oduzeti.

Donekle je razumljiv bojazan kreatora uništavanja privrede Općine Velika Kladuša, a naročito prehrambeno-prerađivačkog kompleksa Agrokomerc, čijom imovinom su plaćeni i još uvijek se plaćaju kadrovi političkih stranaka koje su na vlasti ali je krajnje nerazumljiv izostanak svijesti kod predstavnika medija i „neukaljanih“ političkih snaga koji bi trebali biti objektivan i nepristrasan aparat u gradnji naše razorene i opustošene države.

P.S. Kladuščane su kroz povijest/istoriju bezbroj puta ponižavali, pljačkali, diskriminirali ali ih NIKAD, NIKAD nisu pokorili.

Predsjednica Laburista BiH

Elvira Abdić Jelenović, mag.ing.aedif.

Dana, 03.03.2023.