„Osmorkin“ put u Europu!

👉 sve najave o „novoj“ političkoj praksi „Osmorke“ s ciljem pružanja nove šanse sebi i drugima, davanjem nade u bolje sutra, danas je na Skupštini USK-a izvršena potvrda „stare“ prakse uz neizostavno kršenje Poslovnika o radu Skupštine, Ustava USK-a i Federacije BiH.
👉Konstituirajuća sjednica Skupštine USK-a nije završena, što u prijevodu znači da nije izabran predsjedavajući i zamjenici predsjedavajućeg Skupštine.
I, što u konačnici znači da novi saziv Skupštine ne može raditi.
👉Razlog za blokadu izbora rukovodstva Skupštine leži u nepostojanju dogovora u Klubu Bošnjaka gdje većinu čine zastupnici SDA i NES-a.
👉Da, zastupnici SDA i NES-a koji su se bez puno muke dogovorili oko podjele pozicija Doma naroda i rukovodstva Skupštine iz reda Hrvata.
👉Zašto to isto ne mogu učiniti u interesu Bošnjaka, naroda koji je najviše zastupljen na USK-a?
👉Zašto tijesnu suradnju i uzajamnu podršku u
Općinskom vijeću Velike Kladuše ne mogu prenijeti u Skupštinu USK-a?
👉Puno je onih „Zašto“, a premalo hrabrih, pametnih i odlučnih da kažu „Dosta“.
👉Ovisnost o funkciji, budžetskim sredstvima, lagodnom životu s puno novca i s malo rada, paralizirala je slobodno rasuđivanje i osjećaj za pravdu, istinu, opće dobro……
‼️Ovo što se danas dogodilo u Skupštini USK-a je „strašno“ i ako je to „Osmorkino“ viđenje puta u Europu, žalosno zaključujem da nas opet čeka DNO.