Općinsko Vijeće u toku 11.12.2014.

U tijeku je održavanje redovne sjednice Općinskog vijeća Velika Kladuša, čiji dnevni red je usvojen za razliku od posljednje dvije sjednice kada su naprasno prekinute, uglavnom radi povlačenja materijala od strane Načelnika.

Da podsjetimo, Općinsko vijeće nije za sjedalo punih 7 mjeseci!

 

Razlog bojkotiranja rada vijeća su interni dogovori Načelnika i vijećnika koji nisu pripadnici nezavisnog Kluba Laburista BiH. Ti interni dogovori ticu se osobnih interesa vijećnika koji proizvodeći krizu u radu vijeća pokušavaju riješiti svoje privatne interese.

Nakon više mjesečne blokade rada Općinskog vijeća , a s ciljem da stavi do znanja građanima Velike Kladuše da Klub nezavisnih Laburista BiH ne podržava ovakav način rada kako Organa uprave tako i Načelnika Općine, Edina Behrića, podnesena je Inicijativa za smjenu Načelnika općine. Organ uprave više od 7 mjeseci ne šalje materijale Općinskim vijećnicima sto je njihova zakonska obveza.

Također, Načelnik općine nije dostavio Općinskom vijeću kvartalna izvješća o izvršenju Budžeta, niti je u navedenom razdoblju izvršavao Budžet kako ga je Općinsko vijeće usvojilo.

Na današnjem dnevnom redu sjednice nalazi se i Inicijativa o smjeni Načelnika općine. Ona je u proteklih tjedan dana izazvala burne reakcije kod izabranih vijećnika koji su tu Inicijativu iskoristili za dodatne ucjene i trgovanja s ostankom Edina Behrića na funkciji koju obnaša.

Radi javnosti želimo naglasiti da je Inicijativa za smjenu Načelnika općine podnesena u skladu sa Zakonom. Članovi Kluba nezavisnih Laburista će glasati za tu Inicijativu i nadamo se da ce to učiniti i oni Vijećnici koji su u protekle dvije godine nalazili razloge za loše stanje u Velikoj Kladuši, upravo u radu Edina Behrića.

Isto tako, može se dogoditi da navedena Inicijativa ne dobije podršku većine i da ista ne prođe.

To bi značilo da iza Načelnika Edina Behrića i njegovog ne zakonitog rada stoje stranke i nezavisni vijećnici koji su do jučer činili opoziciju.

Tako bi se napokon postojanje neke nove pozicije i neke nove politike koja nije odraz volje naroda nastavila provoditi i Veliku Kladušu pretvarati u sredinu u kojoj nije ništa moguće uraditi osim asvaltirati po koji put.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       Laburisti BiH