OPĆINSKI VIJEĆNICI LABURISTIČKE STRANKE BIH NA DJELU

Vrijeme božićnih i novogodišnjih praznika – vrijeme darivanja, prilika je da se zahvalimo na onome što imamo, te da, svjesni teške ekonomske situacije, pružimo razumjevanje prema najugroženijima. Podrška, posjeta, razgovor i pomoć najvrijedniji su darovi koje možemo pokloniti.

Slijedeći takav primjer, dva vijećnika Laburističke stranke BIH iskoristili su predblagdansko vrijeme i razveselili one najmlađe.

23. decembra 2016. godine, humanista, općinski vijećnik i patriota svoje rodne Karjine, Hasan Hako Omanović je, u društvu kolege vijećnika, velikokladuškog umjetnika, Fikreta Abdića Tode, koji je već 15 godina uvaženi član Likovne kolonije “DUGA”, posjetio i obradovao nezbrinutu djecu u centru „DUGA“ Kulen Vakuf, sa prigodnim Božičnim i Novogodišnjim poklonima.

Hako Omanović, kao počasni član Centra, obradovao je mališane i uposlenike i sa značajnim novčanim sredstvima prikupljenih, njegovom inicijativom, od porodice, prijatelja i poznanika, koji žive i rade u Austriji.

Tradicionalni posjet prošao je u dobrom raspoloženju, a uposlenici centra iskoristili su priliku i upoznali goste o problemima s kojima se svakodnevno susreću, ali izrazili veliku zahvalnost na donacijama i poklonima, vjerujući da će ovakav primjer slijediti i mnogi drugi, te će na takav način, pomoći najugroženijima.