Općinski načelnik sa 200.000KM podržao 15 projekata udruženja i organizacija civilnog društva

Općina Velika Kladuša, predvođena Općinskim načelnikom, nastavila je sa praksom finansijske podrške nevladinom sektoru. Kroz Grant za udruženja u budžetu Općine Velika Kladuša za 2023. godinu, sa oko 200.000 KM podržano je 15 projekta udruženja i organizacija civilnog društva. Ugovori sa odabranim udruženjima i organizacijama civilnog društva koji su ispunili propisane uslove po Javnom pozivu potpisani su u utorak, 26. decembra.

Finansijsku podršku u različitim iznosima dobili su različiti projekti, između ostalih projekti koji se odnose na poboljšanje života osoba sa invaliditetom i s posebnim potrebama, projekti humanitarne prirode, te projekti iz obrazovanja i sporta.

Kroz Grant za udruženja u budžetu Općine Velika Kladuša za ovu godinu finansijsku podršku su dobila ova udruženja:

Udruženje „Sutra je novi dan“ Velika Kladuša – 6.142,34KM

Udruženje „I mi postojimo“ – 5.000,00KM

Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Velika Kladuša – 8.320,89KM

Savez udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize USK – 5.500,20KM

Demokratska organizacija mladih VK – 4.542,66KM

Udruženje poduzetnika Velika Kladuša – 10.000,00KM

Udruženje Bodybuilding fitness klub „Krajišnik“ – 8.360,50KM

Udruženje Karate klub „23.februar“ – 7.937,18KM

Udruženje NŠ „Lav“ – 2.624,40KM

Udruženje FC „ABC“ Podzvizd – 25.179,00KM

Udruženje Teniski klub „ABC Podzvizd“ – 18.415,00KM

Udruženje Karate klub „Fudokan“ – 7.453,31KM

Udruženje porodica i poginulih pripadnika Narodne odbrane – 3.722,00KM

Udruženje za zaštitu nezaposlenih dioničar ai radnika Agrokomerc – 68.919,80KM

Fondacija „IMAN“ – 15.398,90KM

Udruženja koja nisu prošla po Javnom pozivu:

KUD „Biser“ – Aplikant je aplicirao s dva projekta. U tom slučaju u obzir se uzima projekt čija je vrijednost niža. Razmatrajući projekt niže vrijednosti ustanovljeno je da se istim traže finansijska sredstva za projekat koji je započeo prije dana potpisivanja Ugovora te koji će trajati duže od 6 mjeseci iako je javnim pozivom  određen maksimum trajanja projekta od 6 mjeseci.

Karate klub „Regeneracija“ – Ne ispunjava opći uvjet propisan javnim pozivom – nedostaje dokaz o registraciji uduženja.

Sportsko rekreativni centar „Šumatac“ –  Ne ispunjava opći uvjet propisan javnim pozivom – minimalno 5 godina postojanja i djelovanja na području općine Velika Kladuša.

Omladinska NŠ „Kladuša 2008“ –  Ne ispunjava opći uvjet propisan javnim pozivom – aplikant nije dokazao da uduženje postoji i djeluje minimalno 5 godina na području općine Velika Kladuša (iz Rješenja o izmjeni rješenja o registraciji ne može se utvrditi kada je udruženje osnovano).

Udruženje MNK „Mujo Hrnjica“- Ne ispunjava opći uvjet propisan javnim pozivom – minimalno 5 godina postojanja i djelovanja na području općine Velika Kladuša

Udruženje antifašista i boraca NOR-a – Ne ispunjava opći uvjet propisan javnim pozivom – aplikant nije dokazao da uduženje postoji i djeluje minimalno 5 godina na području općine Velika Kladuša (iz Rješenja o izmjeni rješenja o registraciji ne može se utvrditi kada je udruženje osnovano).

Udruženje žena Ašik kaldrma –  Aplikant je dostavio bilans stanja i uspjeha bez pečeta FIA te nije dostavio narativni izvještaj.

Udruženje Šahovski klub –  Udruženje nije dostavilo Rješenje o registraciji i Narativni izvještaj

OU Knjiga – Aplikant nije dostavio bilans stanja i uspjeha i narativni izvještaj

UDRŽENJE Svjetlost – NUR – Ne ispunjava opći uvjet propisan javnim pozivom – minimalno 5 godina postojanja i djelovanja na području općine Velika Kladuša, koverta nije propisno zapakovana, niti je dostavljen narativni izvještaj